Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τα μέτρα που λαμβάνονται από τις αστυνομικές αρχές με αφορμή τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου εξέδωσε η Παγκρήτια 'Ενωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως "τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα και κάγκελα.

Το προσωπικό της Αστυνομίας, στέκεται δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι, έχοντας υποστεί σωρεία περικοπών και γενικότερης απαξίωσης από την πολιτεία."

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Οι υπεύθυνοι που οδήγησαν την χώρα σ΄ αυτή την δεινή κατάσταση, αδυνατώντας να σταθούν δίπλα στους πολίτες και φοβούμενοι την λαϊκή οργή και αγανάκτηση, αποφάσισαν, για ακόμη μία φορά, να εφαρμόσουν τη γνωστή συνταγή της λύσης του προβλήματος με αστυνομικά μέτρα.

Όλη η ευθύνη της πραγματοποίησης των παρελάσεων, την προσεχή Κυριακή, 25 Μαρτίου έχει ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία, αφού «φυσικά» το πρόβλημα είναι καθαρά αστυνομικό, ουδείς άλλος έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση και «φυσικά» και πάλι σε όποιες εκδηλώσεις δημιουργηθούν έκτροπα, την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η Αστυνομία και οι Αξιωματικοί που σχεδίασαν τα μέτρα, αφού δεν θα έχουν προβλέψει και αποτρέψει τα πάντα.

Δηλαδή αν οι παρελάσεις πραγματοποιηθούν κανονικά, θα έχουμε κερδίσει και θα πανηγυρίζουμε;

Είναι καιρός οι αρμόδιοι να αφήσουν επιτέλους την Αστυνομία να επιτελέσει την πραγματική αποστολή της, που είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα και κάγκελα.

Το προσωπικό της Αστυνομίας, στέκεται δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι, έχοντας υποστεί σωρεία περικοπών και γενικότερης απαξίωσης από την πολιτεία."