Το νέο για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό-βοήθεια των ΗΠΑ προς την Αίγυπτο απλώς επιβεβαιώνει την τακτική της Ουάσιγκτον που ελίσσεται και αποφασίζει ό,τι και όπως θέλει, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για χώρες και την εκεί «επικράτηση» – «συνεισφορά» τους.

Μην μπορώντας να σκεφτούν ότι θα χάσουν μία τέτοια πετρελαϊκή οδό –μετά και την αποχώρησή τους από το Ιράκ- και δικλείδα ασφαλείας τους στην κοντινή Μέση Ανατολή, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να συνεχίσουν να βοηθούν τη βορειοαφρικανική χώρα, ούτως ώστε να μην ξεχαστούν κιόλας….

Αν και ακόμα η μετάβαση στη δημοκρατία δεν έχει διασφαλιστεί στην Αίγυπτο, οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά και για του λόγου το αληθές, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε μέσα στην ημέρα, το πακέτο οικονομικής στήριξης για τους Αιγύπτιους θα λάβει το πράσινο φως και τα χρήματα θα εκταμιευθούν.

Η ετήσια οικονομική στήριξη των ΗΠΑ στην Αίγυπτο είχε διακοπεί όταν η χώρα περιήλθε σε αδιέξοδο με την πτώση Μουμπάρακ. Όμως, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, όλα ξαναπαίρνουν το δρόμο τους, έγραψε το Aljazeera.

Όσο για την κ. Κλίντον, δήλωσε πως, «αυτές οι αποφάσεις αντανακλούν τον πρωτεύοντα στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη διατήρηση, ενίσχυση και σταθεροποίησης της συνεργασίας μας με την Αίγυπτο με μία επιτυχή μετάβαση στη δημοκρατία».

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook