Ένα επιτελείο έντεκα ατόμων –έξι γυναικών και πέντε αντρών- που αποσπάστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι οι αφανείς ήρωες των διαπραγματεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης στο πλευρό του Λουκά Παπαδήμου.

Με μέσο όρο ηλικίας λίγο πάνω από τα τριάντα και με το βιογραφικό τους γεμάτο αριστεία πανεπιστημίων και μεταπτυχιακά επιλέχθηκαν από το στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και Διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου Γκίκα Χαρδούβελη για να συνδράμουν στην αποστολή του πρωθυπουργού. Τα τρομερά παιδιά του κ.Παπαδήμου φωτογραφήθηκαν στο «Πρώτο Θέμα».


Η 11άδα του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση


(Πάνω σειρά από τα αριστερά στα δεξιά)

Βαγγέλης Λάζος: Αριστούχος του τμήματος Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά με master. Σύμφωνα με όσους συνεργάστηκαν μαζί του έχει πολύ μέλλον.
Στέλιος Παναγιώτου: Στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας. Δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα στο Λονδίνο, επέστρεψε στην Ελλάδα για να πάει στρατό και μετά μέσω ΤτΕ βρέθηκε στου Μαξίμου ως υπεύθυνος διαρθρωτικών αλλαγών.
Μελίνα Βασαρδάνη: Αποσπασμένη από την Τράπεζα της Ελλάδας τρέχει τα θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης. Εχει σπουδάσει σε Αθήνα και Λονδίνο
Κώστας Κωστής: Συνταξιούχος του Υπουργείου Οικονομικών, είχε διατελέσει σε επιτελικά πόστα τις δεκαετίες του '80 και του '90. Δίπλα σε υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Το 2001 ακολούθησε τον Γιάννη Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Δημήτρης Ρακιτζής: Εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ειδικεύεται στις αγορές. Απόφοιτης του ΑΠΘ και του London School of Economics.
Κατερίνα Καπόλα: Κάποιο την αποκαλούν «αμαζόνα», λόγω της εμφάνισης της, αλλά είναι και πρωταθλήτρια στις σπουδές. Μεταπτυχιακό στα Νομικά στη Βοστόνη και ειδίκευση σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Τεχνολογίας των Πληροφοριών και το Διεθνές Επιχειρησιακό Δίκαιο. Απόφοιτος Λεοντείου Λυκείου Πατησίων και σπούδασε Νομική Θράκης.

(Κάτω σειρά από τα αριστερά στα δεξιά)

Ευτυχία Μιχαηλίδου: Στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας. Είναι η επικεφαλής της ομάδας, ενώ έχει εμπλακεί και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για το πρώτο Μνημόνιο.
Αλεξάνδρα Σιγάλα: Έχει πτυχίο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό στο Warwick, ενώ στο βιογραφικό της ξεχωρίζει η εθελοντική συμμετοχή της σε προγράμματα διδασκαλίας ελληνικών σε μετανάστες.
Δήμος Ιωάννου: Στέλεχος της ΕΚΤ, κάτοικος Φρανκφούρτης και ήρθε στην Ελλάδα όταν του το ζήτησε ο κ.Παπαδήμος, καθώς είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν όταν ο πρωθυπουργός ήταν αντιπρόεδρος του Ζαν Κλοντ Τρισέ. Αποστολή του η προετοιμασία της ελληνικής αποστολής για τις Συνόδου Κορυφής.
Ελισάβετ Μάρη: Η μάνατζερ του Μνημονίου. Αριστούχος φοιτήτρια. Έχει τον κρίσιμο ρόλο να υπενθυμίζει στα υπουργεία τι έχουν ακόμα να κάνουν. Εργάστηκε στην Eurobank και από εκέεί προσελήφθη από την Pricewater Coopers.
Άννα Μπαρμπούνη: Μόλις ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της, ενώ είναι και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά.