Αναστάτωση συνεχίζει να προκαλεί στις ΗΠΑ ο φόνος εφήβου από εθελοντή φύλακα, ο οποίος τον πυροβόλησε στη Φλόριντα, όταν τον θεώρησε ύποπτο. Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να διαδηλώσουν διαμαρτυρόμενοι για τη μη σύλληψη του δράστη.

Διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο στην Κολούμπια, τη Νότια Καρολίνα, την Ουάσινγκτον και το Σικάγο. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους ήταν ντυμένοι με μπλούζες με κουκούλες, όπως αυτή που φορούσε ο 17χρονος Τρέιβον Μάρτιν όταν σκοτώθηκε.

Διαδηλώσει αναμένεται να γίνουν και σήμερα σε άλλες πόλεις ενώ μια διαδήλωση οργανώνεται για αύριο Δευτέρα στο Σάνφορντ της Φλόριντα, στο προάστιο του Ορλάντο όπου διαπράχθηκε ο φόνος.

Ο Τ. Μάρτιν πυροβολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τον Τζορτζ Ζίμερμαν, 28 ετών, ένα λευκό, ισπανόφωνο φύλακα της γειτονιάς, που τον θεώρησε ύποπτο. Ο Ζίμερμαν δεν συνελήφθη, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Το απόγευμα του Σαββάτου περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Ντέιλι Πλάζα του Σικάγο. Κρατούσαν πινακίδες με συνθήματα όπως «Δεν είναι έγκλημα να είσαι μαύρος» και «Δεν είναι έγκλημα να φοράς κουκούλα».

Στη Φλόριντα η νομοθεσία επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν όπλα για αυτοάμυνα. Παρόμοιοι νόμοι ισχύουν για άλλες 23 Πολιτείες, σύμφωνα με την Εκστρατεία για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας.

Περίπου πεντακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν για το θάνατο του Μάρτιν.

Ένας από τους οργανωτές παραλλήλισε την υπόθεση αυτή με την περίπτωση του Εμίλ Τιλ, ενός 14χρονου από το Σικάγο ο οποίος δολοφονήθηκε από λευκούς στο Μισισιπί το 1955 επειδή υποτίθεται ότι φλέρταρε μια λευκή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook