Το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης κορασίδων β’, κατέκτησε ο Ν.Ο. Χανίων στο ένα από τα δύο ομαδικά που παρουσίασε στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας.

Τα κορίτσια του Ν.Ο.Χ., Όλγα Κουργιαντάκη, Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη, Μαρία Ελένη Βοζινάκη, Μαρία Μπιτσάκη, Αργυρή Μαρία Κότσαρη, Αλεξάνδρα Μουζακίτη, Κατερίνα Νεφέλη Μπαδογιάννη και Αριάδνη Μαλινδρέτου (και αναπληρωματικές την Ευαγγελία Γαυγιωτάκη, την Ερασμία Μουζουράκη και την Κατερίνα Κοκολογιάννη), θα μπορούσαν να είχαν κατακτήσει ακόμα και την 1η θέση, αφού βάσει της βαθμολογίας που απέσπασαν, παρουσίασαν την καλύτερη χορογραφία, όμως σε συνδυασμό με την 4η θέση που πήραν στις φιγούρες, είχε σαν αποτέλεσμα να καταλήξουν πίσω από τον 1ο, Κ.Ο. Ηρακλείου.

"Το σημαντικό είναι ότι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τις δικές μας δυνάμεις, αλλά και για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ανταγωνίστριες ομάδες. Προσωπικά θεωρώ ότι είχαμε εξαιρετική παρουσία σε αυτό το πρωτάθλημα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από τα κορίτσια μας. Απέδειξαν ότι έχουν πολύ καλό επίπεδο αλλά και πως μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά στη συνέχεια. Κατά την άποψή μου, εφόσον δουλέψουμε σωστά από εδώ και στο εξής, μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο (24-26 Ιουνίου)", σημειώνει η έφορος συγχρονισμένης κολύμβησης του Ν.Ο. Χανίων, Ντέπυ Καραμπατσάκη, η οποία μαζί με τις προπονήτριες Στέλλα Μποτωνάκη, Ντίνα Μηλιάδη και Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα συνόδευσε την αποστολή στην Αθήνα.

Ο Ν.Ο. Χανίων κατέκτησε ακόμη την 7η θέση στο 2ο ομαδικό που παρουσίασε (Αμαλία Μπασιά, Μαρία Βοζινάκη, Αθηνά Μαρκουλάκη, Αναστασία Παπασηφάκη, Στυλιανή Μαυρομάτη, Νικολέτα Χατζησωτηράκη και Νικολέτα Παπαγεωργίου), γεγονός που κρίνεται ως εξαιρετικά ελπιδοφόρο μιας και συμμετείχαν κοριτσάκια που έχουν γεννηθεί το έτος 2001 και για πρώτη τους φορά απέδειξαν ότι έχουν πολύ μέλλον.

Στα ντουέτα, ο Χανιώτικος Όμιλος πήρε την 5η θέση με την Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη και την Μαρία Ελένη Βοζινάκη (και αναπληρωματική την Μαρία Μπιτσάκη), την 6η, με την Αργυρή Μαρία Κότσαρη και την Κατερίνα Νεφέλη Μπαδογιάννη (και αναπληρωματική την Αλεξάνδρα Μουζακίτη) και τη 10η, με την Αριάδνη Μαλινδρέτου και την Νικολέτα Παπαγεωργίου.