Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι (κανονική διάρκεια 2-2) ο Πατούχας κέρδισε με 2-4 από τα 11 βήματα την τυπικά γηπεδούχο Χερσόνησο στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ που έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό στην εξέλιξη του καθώς μετά το πρώτο ημίχρονο που δεν έδειξαν κάτι αξιόλογο οι δύο ομάδες το δεύτερο μέρος επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις για τους φιλάθλους των δύο ομάδων.

Η Χερσόνησος που ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της στο 54΄ όταν ο Βλάχος βρήκε ωραία στην πλάτη της άμυνας του Πατούχα τον Γουργιώτη και αυτός με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-0 για τους τυπικά γηπεδούχους.

Στο 60΄ ο διαιτητής Φουκάκης που δυστυχώς ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τις υποδείξεις του ακύρωσε κακώς γκολ που πέτυχε με το κεφάλι ο Αγγ. Καστελλιανάκης θεωρώντας σωστή την υπόδειξη του β΄ βοηθού του Τρουλινού που σήκωσε την σημαία του και ακύρωσε το γκολ.

Ότι δεν κατάφερε στο 60΄ ο Πατούχας το πέτυχε στο 65΄ όταν μετά από φάουλ του Ζαφείρη από τα δεξιά ο νεαρός Μιαούλης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ έκανε το 1-1.

Στο 88΄ ο Φουκάκης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μιαούλη για ένα μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή με την απόφαση του να ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών από την μεριά των ανθρώπων του Πατούχα και μάλλον δίκαια καθώς φάουλ υπήρχε αλλά δεν ήταν για κίτρινη κάρτα.

Την αποβολή αυτή την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Χερσόνησος που στο 90΄ έκανε το 2-1 και πάλι με τον Γουργιώτη. Ο Βλάχος εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια δεξιά και ο Γουργιώτης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έφερε μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου την ομάδα του.

Όμως ο ψυχωμένος Πατούχας δεν είχε πει την τελευταία λέξη και στην τελευταία φάση πριν την λήξη του αγώνα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με κοντινό σουτ του Μπελιμπασάκη και να στείλει το ματς στην παράταση.

Στο τέλος του αγώνα ο διαιτητής Φουκάκης απέβαλλε από τον πάγκο της Χερσονήσου τον προπονητή της ομάδας Βασίλη Καραϊσκο επειδή άναψε τσιγάρο.

Στην παράταση και πιο συγκεκριμένα στο 99΄ οι αριθμητικές ισορροπίες επανήλθαν καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και πάλι αυστηρή ο Γ. Αριστεινίδης από την Χερσόνησο και οι δύο ομάδες συνέχισαν με δέκα παίκτες.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 και να λύνουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Πατούχας αποδείχτηκε πιο εύστοχος καθώς βρήκε τέσσερις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα του Μουντράκη σε αντίθεση με την Χερσόνησο που ευστόχησε σε δύο πέναλτι για να έρθει το τελικό 2-4 και ο Πατούχας να πάρει το Κύπελλο της ΕΠΣΗ για τη σεζόν 2011-2012.

Η διαδικασία των πέναλτι

– Ο Γ. Καστελλιανάκης εκτελεί και κάνει το 0-1.
– Ο Μασέλης εκετελεί αλλά ο Χωματάς πέφτει στη σωστή γωνία και αποκρούει.
– Ο Κουνενάκης εκτελεί το πέναλτι αλλά η μπάλα πάει ψηλά άουτ.
– Ο Κουτσάκης εκτελεί το πέναλτι αλλά η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.
– Ο Καραντινάκης εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και κάνει το 0-2 για τον Πατούχα που είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του Κυπέλλου.
– Ο Καπετανάκης εκτελεί εύστοχα το πέναλτι για την Χερσόνησο και κάνει το 1-2.
– Ο Σούρσος εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και κάνει το 1-3 για τον Πατούχα.
– Ο Γουργιώτης εκτελεί εύστοχα και κάνει το 2-3.
– Τελευταίο πέναλτι για τον Πατούχα με τον Αγγ. Καστελλιανάκη που αν ευστοχήσει χαρίζει το Κύπελλο στον Πατούχα.
– Ο Αγγ. Καστελλιανάκης ευστοχεί κάνει το 2-4 και χαρίζει το Κύπελλο της ΕΠΣΗ στον Πατούχα για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Χερσόνησος : Μουντράκης, Αριστεινίδης Γ., Μασέλης, Κουτσάκης, Χαλκιαδάκης, Αριστεινίδης Π., Παπουτσάκης (77΄Καρδάσης), Μηλάκης (91΄Τσάλος), Γουργιώτης , Βλάχος, Καπετανάκης.

Πατούχας : Χωματάς, Μιχ. Μπιτσακάκης, Ζαφείρης (107΄Σούρσος) , Μπελιμπασάκης, Κουνενάκης, Νικολάρας (64΄Καραντινάκης) , Κάτελας , Μιαούλης, Αγγ. Καστελλιανάκης, Λουλάκης (62΄Μ. Μπιτσακάκης), Γ. Καστελλιανάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook