Σε προεκλογική τροχιά κινείται πλέον το ΠΑΣΟΚ με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων να δείχνουν ότι εξακολουθεί να είναι πίσω από τη Νέα Δημοκρατία όμως, μετά την εκλογή του Ευ.Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος, τα ποσοστά συσπείρωσης έχουν αυξηθεί. Ο πρόεδρος του Κινήματος θα παρουσιάσει το μεσημέρι της Δευτέρας τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

«Αγκάθι» πάντως για την Ιπποκράτους εξακολουθεί να είναι η επιστροφή ή όχι στα ψηφοδέλτια των διαγραφέντων βουλευτών και πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιζέλο να είναι αποδέκτης διαφορετικών και αντικρουόμενων εισηγήσεων.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τρεις είναι οι απόψεις που διαμορφώνονται:

Η πρώτη θέλει τους διαγραφέντες βουλευτές να επιστρέφουν, αφού ορισμένοι από αυτούς καταψήφισαν μεν ορισμένα άρθρα του Μνημονίου αλλά στη συνέχεια ψήφισαν όλα τα νομοσχέδια και μετείχαν και στην ψηφοφορία για την εκλογή Βενιζέλου.

Η δεύτερη άποψη είναι υπέρ της επιστροφής των διαγραφέντων, αλλά να μην ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος για λόγους δικαιοσύνης έναντι των βουλευτών που ψήφισαν τα μέτρα του Mνημονίου.

Η τρίτη άποψη είναι να μην επιστρέψουν και να μην επανενταχθούν στο κόμμα οι διαγραμμένοι.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει λάβει αποφάσεις, αλλά μάλλον τάσσεται υπέρ της τακτικής τού να εξεταστεί η κάθε περίπτωση (διαγραμμένου ή ανεξάρτητου βουλευτή) χωριστά και αναλόγως να κριθεί.

Θεωρεί δε ότι την όποια απόφαση πρέπει να την λάβουν τα όργανα του κόμματος. Για τον λόγο αυτό αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο θα εξετάσει μία μία τις περιπτώσεις των διαγραμμένων βουλευτών με βάση και τις εκλογικές ανάγκες κατά περιοχή.

Επίσης, εντός της εβδομάδας αναμένεται και η ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής, ενώ ο βασικός σχεδιασμός που υπάρχει είναι τις επόμενες ημέρες να κλείσουν όλοι οι συνδυασμοί του κόμματος.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook