Χωρίς τα μέτρα που ελήφθησαν δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρελάσεις, δήλωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, κληθείς να απαντήσει στις αντιδράσεις που υπήρξαν για τα δρακόντεια μέτρα υπό τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Κάποιες δυνάμεις θεωρούν πως η επέτειος της 25ης Μαρτίου, που είναι ουσιαστικά μια επέτειος εθνικής ενότητας, προσφέρεται για να κάνουν εκδηλώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας. Αυτό νομίζω ότι δεν έχει θέση σ\’ αυτή τη γιορτή. Και βρίσκουν ευκαιρία να αποδοκιμάσουν ή να προπηλακίσουν πολιτικούς, να σταματήσουν τις παρελάσεις. Άρα, χρειαζόταν να περιφρουρηθούν οι εκδηλώσεις. Είναι δυσάρεστο, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Antenna.

«Μπορούσε να γίνει παρέλαση χωρίς αστυνομικά μέτρα; Μπορούσε να γίνουν εκδηλώσεις χωρίς αυτή την περιφρούρηση; Δεν θα γινόντουσαν» υποστήριξε ο κ. Καψής, τονίζοντας ότι ούτε οι μαθητικές παρελάσεις θα μπορούσαν να γίνουν.

Είπε, επίσης, ότι «δυστυχώς πια, οποιαδήποτε εκδήλωση χρειάζεται αστυνομική προστασία». «Αν πας στο γήπεδο και δεν είναι εκεί τα ματ, να δω πώς θα γίνουν οι αγώνες. Και αυτό είναι δυσάρεστο και πρέπει να δούμε την ανοχή που έχουμε επιδείξει στη βία ως κοινωνία, πλέον» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, τα μέτρα που ελήφθησαν είχαν στόχο τη διαφύλαξη των διαδικασιών «ενός οργανωμένου κράτους και μιας οργανωμένης κοινωνίας». «Από τη στιγμή που θέλουμε να υπάρχουν αυτές οι εκδηλώσεις, πρέπει να γίνονται με έναν οργανωμένο τρόπο» σημείωσε.

Αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Πάγκαλου ότι τάσσεται κατά των παρελάσεων, ο κ. Καψής είπε: «Είναι μια άλλη συζήτηση, ευχαρίστως να την κάνουμε».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook