Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα, στην Ελβετία και την Τρίτη στην Φινλανδία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, στην Βέρνη, θα συναντήσει την υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της χώρας, με την οποία θα υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Επιπλέον, θα επισκεφθεί μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών.

Στόχος είναι να προωθηθεί μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και υλοποίηση επενδύσεων.

Στο Ελσίνκι, την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, την υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του Σοδιαλδημοκρατικού Κόμματος και τον υπουργό επί Οικονομικών Θεμάτων με αρμοδιότητα την Ενέργεια.

Επιπλέον, θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Μείζονα Επιτροπή του φινλανδικού Κοινοβουλίου, όπου θα αναφερθεί στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία δυόμιση χρόνια.

Η επίσκεψη στην Φιλανδία πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας ενημέρωσης επιλεγμένων κρατών της ΕΕ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, την οποία συντονίζει το γραφείο του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου.