«Καλή η αυτοκριτική του κ. Θόδωρου Πάγκαλου για το κομματικό πελατειακό κράτος, αλλά ήρθε αργά», τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθήνας και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στην εκπομπή «Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο», στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Τάκη Σαράντη και Παναγιώτη Τσούτσια.

«Ο κ. Πάγκαλος με την απόφασή του να αποχωρήσει από την πολιτική φαίνεται πως προεξόφλησε το εκλογικό αποτέλεσμα και το γεγονός ότι είχε πολύ περιορισμένες πιθανότητες επανεκλογής. Βέβαια μου έκαναν εντύπωση ορισμένα πράγματα που είπε περί διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και αναρωτιέμαι αν στα 32 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας του δεν είχε αντιληφθεί το πρόβλημα και αν ο ίδιος δεν είχε έναν κομβικό ρόλο στη δημιουργία αυτού του πελατειακού κράτους. Θυμίζω ότι ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τη δεκαετία του ’80 όταν οικοδομήθηκε σε όλη του την έκταση το κομματικό πελατειακό κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον τρόπο που θα πολιτευτούν σε αυτές τις εκλογές οι πολιτικοί τόνισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο αρκετοί πολιτευόντουσαν στο παρελθόν, δηλαδή η σκληρή πελατειακή λογική “ψήφισε με για να σε διορίσω στο Δημόσιο”, έχει πάψει να ισχύει. Κι αυτό, νομίζω, θα αλλάξει άρδην τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Όσοι επιχειρήσουν να πολιτευτούν με αυτόν τον τρόπο, νομίζω ότι θα φάνε τα μούτρα τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook