Επιστολή προς την Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ζητώντας την απόσυρση διάταξης του νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε προ ημερών στη Βουλή και οδηγεί στον υποβιβασμό των Επιμελητηρίων.

Ο κ. Αλιφιεράκης τονίζει ότι το νέο νομοσχέδιο που τιτλοδοτείται «σχέδιο νόμου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» αποστερεί ένα ακόμα πεδίο αρμοδιότητας του επιμελητηριακού θεσμού, καθώς αναθέτει την τήρηση και διαχείριση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Η απόφαση αυτή, όπως υπογραμμίζει, αποδυναμώνει το ρόλο των Επιμελητηρίων και λειτουργεί συγκεντρωτικά, ενισχύοντας αρμοδιότητες του γραφειοκρατικού, αγκυλωμένου κράτους αντί να αποκεντρώσει τις λειτουργίες στους φυσικούς εκφραστές της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Αλιφιεράκης καλεί την Υπουργό ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να καταστούν τα Επιμελητήρια ουσιαστικοί συνεργάτες της Πολιτείας στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και μεταρρύθμισης, με την ανάληψη προωθημένων αρμοδιοτήτων, όπως ισχύει στις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook