Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές οι οποίοι υπέγραψαν σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Χανίων-Ρεθύμνου (περιφερειακό τμήμα του πανελληνίου συλλόγου) \”από 01/01/2012 ο ΕΟΠΥΥ άρχισε την συνεργασία του και στα Χανιά με τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας. Όλοι οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές του Νομού Χανίων, αντιλαμβανόμενοι την οικονομική κατάσταση των πολιτών, δέχθηκαν από την πρώτη στιγμή να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ , προκειμένου όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να έχουν παροχή φυσικοθεραπείας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Δυστυχώς όμως , η κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, αντιμετώπισε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το θέμα των συμβάσεων των φυσικοθεραπευτών , με ανευθυνότητα και προχειρότητα:

Σχεδόν τρεις μήνες έχουν περάσει και τίποτα δεν λειτουργεί σωστά.Οι συνάδελφοι φυσικοθεραπευτές όλο αυτό το χρονικό διάστημα συγκεντρώνουν τα παραπεμπτικά των ασφαλισμένων και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος αλλά και ο χρόνος που θα τα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ , προκειμένου να εξοφληθούν. (Ενώ στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο ΠΣΦ με τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται ότι τα παραπεμπτικά θα υποβάλλονται κάθε τέλος του μήνα στον ΕΟΠΥΥ και σε 45 ημέρες θα εξοφλούνται.)

Οι πιστοποιημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί δεν έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης φυσικοθεραπείας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζων θέμα στους ασφαλισμένους, αφού ελάχιστοι ορθοπεδικοί έχουν συμβληθεί με το ταμείο. ( Στο Νομό Ρεθύμνου , δεν υπάρχει κανένας συμβεβλημένος ορθοπεδικός και όλοι οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται από τον έναν και μοναδικό ορθοπεδικό του πρώην ΙΚΑ.)

Ο ΕΟΠΥΥ ανάρτησε προσφάτως λίστα με τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές, η οποία παρουσιάζει πολλά λάθη.( Δεν εμφανίζονται σ’αυτήν όλοι οι φυσικοθεραπευτές, πολλοί εμφανίζονται με λάθος στοιχεία, άλλοι εμφανίζονται στη λίστα με τα διαγνωστικά εργαστήρια, άλλοι εμφανίζονται να έχουν συμβληθεί ενώ δεν το δικαιούνται κλπ,κλπ.). Αυτή η απαράδεκτη λίστα, πλήττει άμεσα επαγγελματικά τους συναδέλφους , δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αυτά τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, προστίθενται στο ήδη χρόνιο πρόβλημα της καθυστέρησης πληρωμής των δεδουλευμένων από τα εντασσόμενα στον ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία. (ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ.). Ο ΟΠΑΔ χρωστάει χρήματα στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας από τον Μάρτιο του 2011, ενώ ο ΟΑΕΕ από το 2010. Τις οφειλές αυτές έχει υποσχεθεί ότι θα τις καλύψει άμεσα ο ΕΟΠΥΥ. Βεβαίως, οι οικονομικές υποχρεώσεις προς το κράτος, των εργαστηρίων φυσικοθεραπείας και των οικογενειών που βρίσκονται πίσω απ’αυτά, συνεχίζουν να είναι υπαρκτές και απαιτητές.

Οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές του Νομού Χανίων έχουν γίνει όμηροι του ΕΟΠΥΥ και της πολύμηνης εσωτερικής στάσης πληρωμών. Τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας καταρρέουν αφού αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Σας γνωρίζουμε ότι κάτω από αυτή την πίεση των συνθηκών, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών μας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23-03-2012, αποφασίσαμε μεταξύ άλλων :

– Να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δεδουλευμένα μας , τα οποία ζητάμε να μας καταβληθούν άμεσα και χωρίς περικοπές.

– Να εξετάσουμε σε επίπεδο Νομού, την πιθανότητα άρνησης παραλαβής παραπεμπτικών ΕΟΠΥΥ από 01/04/2012, όπως έχει εξαγγείλει ο ΠΣΦ .\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook