Η έξαρση της εγκληματικότητας που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή και την οικονομική συγκυρία, απασχόλησαν σήμερα τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης Μανόλη Παραβολιδάκη και τον Περιφερειάρχη Σταυρο Αρναουτάκη σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο.

Η συνεχώς αυξανόμενη καταγραφή περιστατικών, διαρρήξεων και ληστειών που καταλήγουν ακόμη και σε δολοφονίες ηλικιωμένων ανθρώπων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, με τον κο Παραβολιδάκη να ζητά απο τον Περιφερειάρχη την ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Συγκεκριμένα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής ζήτησε να τεθούν σε εγρήγορση οι υπηρεσίες των Δήμων που είναι σε θέση να καταγράψουν τα ηλικιωμένα άτομα που ζουν μόνα τους και σήμερα αποτελούν τον εύκολο στόχο των εγκληματιών, έτσι ώστε να μπορέσουν οι αρχές στοχευμένα αν τα προστατεύσουν.

Συγκεκριμένα ο κος Παραβολιδάκης τόνισε\’\’ παρατηρείται μία μετατόπιση της εγκληματικότητας σε σπίτια, καταστήματα, πρατήρια καυσίμων, δεδομένου, ότι έχουμε τη θωράκιση μεγάλων \”στόχων\” όπως είναι τράπεζες. Βλέπουμε γιατί υπάρχει η στροφή των κακοποιών σε \”εύκολους\” στόχους\”.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση θα σταθεί αρωγός της προσπάθειας που καταβάλει η τοπική ΕΛ.ΑΣ. τονίζοντας πως η Κρήτη πρέπει να αποτελεί ασφαλή προορισμό για τους τουρίστες που αναμένονται στο νησί την καλοκαιρινή περίοδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook