Ένας στους τρεις Βρετανούς δεν θα επισκεφτεί τη χώρας μας φέτος το καλοκαίρι. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που πραγματοποίησε το Travel Weekly σε δείγμα 500 ενηλίκων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης  το 32% των Βρετανών δεν θεωρούσε «πιθανή» μια επίσκεψη στην Ελλάδα. Ωστόσο, το 36% υπογράμμισε ότι η επικαιρότητα δεν επηρεάζει την απόφασή του, ενώ το 16% εξέφρασε την επιθυμία να ταξιδέψει στη χώρα μας.

Η έρευνα ήρθε ως απόρροια της επιστολής που εστάλη την περασμένη εβδομάδα στην ελληνική κυβέρνηση από το Σύνδεσμο Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ABTA) και την Ένωση Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Γραφείων(Aito), προειδοποιώντας ότι θα σταματήσουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα, αν δεν ξεκινήσει άμεσα κάποια τουριστική εκστρατεία για την προώθηση της χώρας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Γραφείων Ντέρεκ Μουρ, η επιστολή απευθυνόταν στον πρωθυπουργό Λουκα Παπαδήμο και καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να παρακάμψει τη συνήθη γραφειοκρατία και να ξεκινήσει διαφημιστική εκστρατεία που να τονίζει ότι η χώρα είναι ασφαλής και έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook