Αυστηρή νομοθεσία κατά της πορνογραφίας θα ψηφίσει το κοινοβούλιο της Ινδονησίας και μεταξύ άλλων θα ψηφίσουν ένα… σημαντικότατο μέτρο: Την κατάργηση της μίνι φούστας. Σύμφωνα με τη δικαιολογία του μέτρου, οι μίνι φούστες προκαλούν «τους άνδρες να… κάνουν πράγματα» και κάθε φούστα πάνω από το γόνατο θα θεωρείται πράξη πορνογραφίας!

Αυτήν τη δήλωση έκανε ο υπουργός θρησκείας της χώρας, Suryadharma Ali, ο οποίος ξεκίνησε πόλεμο κατά της μίνι φούστας, αμέσως μόλις ορίστηκε υπεύθυνος της καμπάνιας κατά της πορνογραφίας.

Στο πλευρό του στάθηκε κι ο εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου της χώρας, Marzuki Alle, ο οποίος «εκτόξευσε» τα βέλη του κατά των γυναικών πολιτικών που φορούν φούστες πάνω από το γόνατο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ετοιμάζει πολύ αυστηρούς κανόνες κατά των γυναικών βολετών και του προσωπικού που επιλέγουν μίνι φούστες, καθώς έχουν σημειωθεί «πολλά περιστατικά βιασμών κι άλλες ανήθικες πράξεις κι αυτό γιατί οι γυναίκες δε ντύνονται ευπρεπώς. Ξέρετε περίπου ότι πώς είναι οι άνδρες – τα προκλητικά ρούχα τους βάζουν να κάνουν πράγματα».

Ο πρόεδρος Susilo Bambang Yudhoyono συνέστησε επιτροπή καταπολέμησης της πορνογραφίας προκειμένου να την αποκλείσει σε ολόκληρη τη χώρα. Οι γυναίκες της χώρας επιλέγουν… ελαφρά ενδυμασία στα κλαμπ της Τζακάρτας, επηρεασμένες από το δυτικό στιλ.

Ο κανονισμός της απαγόρευσης του προκλητικού ενδύματος θα εφαρμοστεί στις γυναίκες όλων των εθνικοτήτων που ζουν στη χώρα, ενώ πολλοί παρατηρητές θεωρούν πως η κίνηση αυτή της κυβέρνησης είναι μία ιδιαίτερα τολμηρή απάντηση στις κατηγορίες για διαφθορά των πολιτικών και τις διαμαρτυρίες για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του κόστους ζωής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook