Ένας στενός φίλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι απέκτησε τελικά τις προκηρύξεις των «Ερυθρών Ταξιαρχιών», μερικές από τις οποίες βγήκαν σε δημοπρασία έναντι 17.000 ευρώ.

Μεταξύ των προκηρύξεων είναι και αυτή που αφορούσε στη δολοφονία του τέως ηγέτη της Χριστιανοδημοκρατίας και πρωθυπουργού Άλντο Μόρο.

Οι 17 προκηρύξεις, οι οποίες γράφτηκαν και διανεμήθηκαν από το 1974 έως το 1978 και βγήκαν σε δημοπρασία στο Μιλάνο, αγοράστηκαν από ίδρυμα που ανήκει στον γερουσιαστή Μαρτσέλο Ντελ\’ Ούτρι, στενό φίλο και συνεργάτη του Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, το ίδρυμα εξήγησε την επιλογή του λέγοντας ότι διαθέτει τα σημαντικότερα αρχεία της Ιταλίας για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο 1968 και τα χρόνια που ακολούθησαν.

Ο γερουσιαστής Ντελ\’ Ούτρι είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως τον Δεκέμβριο του 2004 σε κάθειρξη 9 ετών για τις ύποπτες σχέσεις του με ορισμένους αρχηγούς της σικελικής μαφίας.

Τον Ιούνιο του 2010, το εφετείο του Παλέρμο είχε επικυρώσει την καταδίκη αυτή, αλλά είχε μειώσει την ποινή από 9 σε 7 χρόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook