Πτώση για τρίτη διαδοχική ημέρα συναλλαγών κατέγραψε η τιμή του χρυσού, καθώς οι traders συνέχισαν να ρευστοποιούν εν μέσω υποτονικής φυσικής ζήτησης για το μέταλλο και απογοήτευσης για την «απόρριψη» των κερδών που καταγράφονταν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο τουυ χρυσού, παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε κατά 5,70 δολάρια ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.652,20 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 22 Μαρτίου.

Με τους διαχειριστές κεφαλαίων να ρευστοποιούν πριν την αυριανή τελευταία ημέρα του μήνα αλλά και του τριμήνου, οι traders δεν είχαν λόγο να στοιχηματίσουν υπέρ της εμφάνισης αγοραστών που θα βοήθουσαν το χρυσό να \”ανασυρθεί\” από την πτώση αυτής της εβδομάδας, σχολιάζει ο George Geo, αντιπρόεδρος και στρατηγικός αναλυτής πολύτιμων μετάλλων της RBC Capital Markets. Ο Ralph Preston, αναλυτής της Heritage West Financial εκτιμά πως χωρίς έναν τίτλο είδησης που θα οδηγήσει το χρυσό πάνω από τα 1.700 δολ. ανά ουγγιά, οι «αρκούδες» θα συνεχίσουν να έχουν τον έλεγχο της αγοράς.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου κέρδισε 16,1 σεντς στα 31,992 δολάρια, ενώ η πλατίνα Απριλίου έχασε 12,50 δολάρια στα 1.622,70 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο Ιουνίου υποχώρησε κατά 2,80 δολάρια στα 644,55 δολάρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook