\”Θερμό\” επεισόδιο σημειώθηκε χθες στα δικαστήρια όπου επρόκειτο να εκδικαστεί υπόθεση απάτης με \”πρωταγωνιστές\” δύο Ηρακλειώτες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως μεγαλοεπενδυτές και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, εγγυώμενοι απόδοση ως και 10%.

Σε κατάσταση αμόκ εξαπατηθέντες άρχισαν να κυνηγούν τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων – ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο – και να ζητούν πίσω τα χρήματα τους. Ήταν τόσο τεταμένη η κατάσταση που κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις με την συνδρομή των οποίων φυγαδεύτηκε ο κατηγορούμενος από την πλευρά της πλατείας Δασκαλογιάννη. Οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν κακήν κακώς σε ταξί, το οποίο άρχισαν να καταδιώκουν κάποιοι από τους παθόντες.

Σε βάρος των δύο Ηρακλειωτών έχουν υποβληθεί μηνύσεις από 13 άτομα, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι τους εξαπάτησαν με …δόλωμα τις μεγάλες αποδόσεις. Συνολικά εκτιμάται ότι οι παθόντες …επένδυσαν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010, ενώ η ομαδική ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2011. Η δικαστική έρευνα εκτάθηκε και εκτός ελληνικών συνόρων και συγκεκριμένα στην Κύπρο.

Όπως προκύπτει με βάση την ομαδική μήνυση που έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου, τα χρήματα \”έφευγαν\” από την Ελλάδα για Κύπρο και στην συνέχεια διοχετεύονταν, όπως αναφέρεται, σε ίδρυμα της Αμερικής.

Πρόκειται για μία υπόθεση με μεγάλο υπόβαθρο κατά την οποία εταιρείες ιδρύονται εν μία νυκτί μόνο και μόνο για να διευκολύνουν ως «αγωγοί» τη μεταβίβαση χρημάτων σε εταιρείες, τράπεζες και ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Εξελίξεις στην υπόθεση

Η χθεσινή δίκη αφορούσε την πρώτη μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος των δύο Ηρακλειωτών από πολύτεκνο
στον Μοχό, ο οποίος ακόμα …κλαίει το ποσό των 200.000 ευρώ. Η απάτη σε βάρος του φέρεται να εξελίχθηκε σε δύο διαφορετικές φάσεις από τους δύο κατηγορούμενους.

Και οι δύο ήταν γνωστοί στο περιβάλλον του και προέβαλαν ως μεγάλο «ατού» τις «ειδικές γνώσεις τους στα χρηματοοικονομικά και στις επενδύσεις». Όπως αναφέρει στην μήνυση του, αρχικώς τον προσέγγισε ο ένας. «Διέθετε τέτοια πειθώ και φορτικότητα και τέτοια ικανότητα στο λόγο του που με έπεισε να προβώ στην σχεδιαζόμενη επένδυση. Μάλιστα προκειμένου να μην έχω καμία απολύτως αμφιβολία περί του κινδύνου της επένδυσης μου, ο ίδιος μου πρότεινε να μου δώσει μία προσωπική του επιταγή, ύψους 50.000 ευρώ, η οποία-κατά ρητή διαβεβαίωση ήταν ήδη καλυμμένη, ούτως ώστε, εάν οποιαδήποτε στιγμή μετάνιωνα για την επένδυση μου ή χρειαζόμουν το κεφάλαιο μου, να είναι διαθέσιμο.

Με διαβεβαίωσε πως είναι πολύ έμπειρος οικονομικός σύμβουλος, πως διαθέτει πλήθος πελατών των οποίων τα κεφάλαια έχει πολλαπλασιάσει, πως η επένδυση μου είναι εγγυημένη και πως ο ίδιος θα κάλυπτε με ίδια κεφάλαια τον κίνδυνο της επένδυσης. Για τη μεσολάβηση του αυτή ζήτησε αμοιβή ύψους 2% επί των τόκων την οποία θα κατέβαλα αφού ελάμβανα πίσω το κεφάλαιο με τις αποδόσεις».

Όπως υποστηρίζει, τα χρήματα του έγιναν …καπνός, ενώ η περίφημη επιταγή αποδείχτηκε …ακάλυπτη. Δυστυχώς η περιπέτεια του είχε και συνέχεια με ακόμα πιο δυσάρεστη τροπή. Στη ζωή του εμφανίστηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι έχει την δυνατότητα να του επιστρέψει πίσω όχι μόνο το κεφάλαιο αλλά και τα κέρδη.

\”Συγκεκριμένα μου είπε πως ο πρώτος μηνυόμενος αν και δεν ιδιοποιήθηκε τα χρήματα, δεν είχε τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις ούτως ώστε να «ξεμπλοκάρει» τα χρήματα, τα οποία υπήρχαν μεν, πλην όμως ήταν δεσμευμένα γιατί δε γνώριζε τον τρόπο να τα αποδεσμεύσει. Προϋπόθεση ωστόσο για να επιτύχει τον σκοπό του ήταν να του δώσω το ποσό των 100.000 ευρώ για να το επενδύσει\” αναφέρει ο μηνυτής από τον Μοχό.

Λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε ομαδική μήνυση από 12 ακόμα εξαπατηθέντες. Η υπόθεση τους βρίακόμα στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook