Η δημιουργία επενδυτικού ναυτιλιακού fund  με τη συμμετοχή του ελληνικού εφοπλισμού  τέθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρο Βενιάμη.

Η υπουργός  μετέφερε τα συμπεράσματα που είχε στην πρόσφατη συνάντηση  με την ηγεσία των Γερμανών βιομηχάνων οι οποίο μελετούν  τη δημιουργία επενδυτικών fund τα οποία θα επενδύσουν σε λιμάνια, μαρίνες και άλλα έργα υποδομής.

Ο Θ.Βενιάμης αναφέρθηκε  στην αρνητική διάθεση της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στον εφοπλισμό, στάση που δεν έχει αλλάξει ούτε  στη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν  θέματα ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και η εκκρεμότητα στην  υλοποίηση του νόμου για την αντιμετώπιση της πειρατείας από οπλισμένους άνδρες.

Επίσης, θίχθηκε το θέμα της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σε διασύνδεση πάντοτε με το Λιμενικό Σώμα που είναι ένα πάγιο αίτημα της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Η σημερινή υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής επί του θέματος, αν και σύμβουλοι της είναι υπέρ ενός πολιτικού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στη γραμμή του πρώην ΠΡΟ.ΠΟ. Χρήστου Παπουτσή.

 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook