Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της ευρωζώνης να ενισχύσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και σημείωσε ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει το ΔΝΤ να βρει επιπρόσθετους πόρους.

«Ο συνδυασμός του ΕΜΣ (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) και του ΕΤΧΣ (Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), επιπλέον των άλλων πρόσφατων προσπαθειών της Ευρώπης, θα ενισχύσει το ευρωπαϊκό τείχος ασφαλείας και θα υποστηρίξει τις προσπάθεις του ΔΝΤ για να αυξήσει τους διαθέσιμους πόρους του προς όφελος όλων των μελών μας» σημειώνει σε ανακοίνωση η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Χαιρετίζω την απόφαση των υπουργών της ευρωζώνης να ενισχύσουν το ευρωπαϊκό τείχος ασφαλείας» αναφέρει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ υπογραμμίζει εδώ και καιρό ότι η βελτίωση των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων τειχών ασφαλείας, επιπλέον της δημιουργίας σταθερών πλαισίων οικονομικής πολιτικής, έχει ουσιαστική σημασία για να δοθεί τέλος στην κρίση και να επιτύχουμε μια διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.