Έξι άτομα συνέλαβε η αστυνομία στην Κίνα, ενώ έκλεισε και 16 δικτυακούς τόπους, όταν διαδόθηκε η φήμη ότι στρατιωτικά οχήματα βρίσκονται στους δρόμους του Πεκίνου, κάνοντας λόγο για πραξικόπημα.

Οι δύο μεγαλύτερες υπηρεσίες, τύπου Twitter στην Κίνα, οι Sina Weibo και Τencent QQ ανέστειλαν τη δυνατότητα για τους χρήστες του Διαδικτύου να αναρτούν σχόλια.

Οι δύο κολοσσοί του Διαδικτύου επιβεβαίωσαν στους ιστότοπούς τους ότι το μέτρο θα ισχύσει έως τις 3 Απριλίου, ενώ οι Αρχές ανήσυχες για τη ροή των πληροφοριών και των επικρίσεων που μεταδίδονται μέσω των υπηρεσιών αυτών, ενισχύουν τον έλεγχο στο Διαδίκτυο.

«Οι φήμες και οι παράνομες και δυσφημιστικές πληροφορίες που μεταδίδονται από τις υπηρεσίες αυτές είχαν δυσμενείς κοινωνικές συνέπειες, ενώ τα σχόλια περιέχουν πολλές βλαπτικές πληροφορίες» αναφέρει ο Τencent, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ιστολογίων και παιχνιδιών στην Κίνα.

«Από τις 31 Μαρτίου στις 08:00 έως τις 3 Απριλίου στις 08:00 η λειτουργία σχολιασμού του Weibo θα ανασταλεί προσωρινά» δήλωσε από την πλευρά του ο Sina.