Την αναφορά σχετικά με τα αιτήματα των Ενώσεων Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης, έθεσε προς το Υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Οι πράκτορες διαμαρτύρονται για το τεράστιο σύνολο μαγαζιών τυχερών παιχνιδιών, που γεμίζουν κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα.

Δεν είναι λύση η νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου. Οι παράνομοι θα συνεχίσουν ακόμα και έτσι να λειτουργούν και να αναπτύσσονται παράλληλα με τους νόμιμους.

Χαρακτηριστικά οι πράκτορες ΟΠΑΠ αναφέρουν ότι:

• Είναι ο μοναδικός κλάδος που τα κέρδη του είναι βεβαιωμένα 100% από εταιρεία κρατικής διαχείρισης.

• Δεν εμπίπτουν σε καθεστώς ΦΠΑ.

• Δεν κατατάσσονται στους 2.555.000 ελεύθερους επαγγελματίες από τους 3.078.000 (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία) που δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο.

• Δεν εφαρμόζουν τιμολογιακή πολιτική.

• Επιβαρύνονται όλες τις ζημιές καθώς βάσει νόμου δεν μπορούν να ακυρώσουν ομαδικά δελτία, λάθη των τερματικών μηχανών, λάθος συμπλήρωση των δελτίων από τους παίκτες κ.α.

• Δεν τους δικαιολογείται το ταμειακό λάθος στις εκατοντάδες συναλλαγές που κάνουν καθημερινά.

• Μεταφέρουν δημόσιο χρήμα με κίνδυνο της ζωής τους, χωρίς ηθικό και οικονομικό όφελος.

• Επίσης, οι πράκτορες ΟΠΑΠ έχουν καταθέσει επίσημη πρόταση στο Υπουργείο Οικονομικών με την οποία προτείνουν την παρακράτηση φόρου άμεσα μέσω των εβδομαδιαίων εκκαθαριστικών από τα τερματικά της ΟΠΑΠ ΑΕ, διασφαλίζοντας έτσι την είσπραξη του συνολικού φόρου που τους αναλογεί κατά 100% έως το τέλος του χρόνου, σε αντίθεση με το ισχύον φορολογικό σύστημα με το οποίο δεν διασφαλίζεται η συνολική είσπραξη του φόρου των πρακτόρων και στο μέγεθος που αυτό γίνεται και εισπράττεται μετά από ένα έτος.

Τέλος, μεταξύ άλλων, στην αναφορά τους οι πράκτορες ζητούν, την κατάργηση των βιβλίων εσόδων-εξόδων από τα πρακτορεία τους, να εφαρμοστεί η σύμβαση ΟΠΑΠ ΑΕ-Δημοσίου και την άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου για να εκθέσουν τις απόψεις τους για φορολογικό-τυχερά παιχνίδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook