Απάντηση στα πυρά που δέχθηκε από συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου, επειδή επέρριψε ευθύνες για «εγκλήματα» στην προηγούμενη κυβέρνηση, έδωσε η Βάσω Παπανδρέου. Η ανεξάρτητη βουλευτής τόνισε: «Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, ας προχωρήσει επιτέλους σε ειλικρινή αυτοκριτική ώστε να μην ταυτίζεται το κόμμα με τα πεπραγμένα του. Με την έως τώρα στάση του, δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του. Εκτίθεται».

Σε συνέντευξή της, η Β.Παπανδρέου -που ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές- ανέφερε πως το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, επιρρίπτοντας «όχι λάθη, αλλά εγκλήματα» στην κυβέρνηση Παπανδρέου και λέγοντας πως «ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλές προθέσεις, αλλά καταστροφικά αποτελέσματα».

Σε σχόλιό τους, συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου κατηγορούν την πολιτικό ότι αθωώνει την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον Κώστα Καραμανλή, ενώ αφήνουν και σαφείς υπαινιγμούς για «προσπάθεια ποδηγέτησης της πολιτικής ζωής του τόπου». Ακόμη εκτιμούν ότι η κ. Παπανδρέου έχει λόγους να αγνοεί την πραγματικότητα και «να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα».