Ικανοποιημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας που απέσπασε η ομάδα του στην Τρίπολη δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο 54χρονος τεχνικός εμφανίστηκε χαρούμενος για το γεγονός ότι η ομάδα του ξεκόλλησε μετά από αρκετό καιρό από τους 34 βαθμούς και τόνισε ότι ο βαθμός στην Τρίπολη είναι σημαντικός για την πορεία του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της κρητικής ομάδας στην αρχική του τοποθέτηση για την εικόνα του αγώνα σχολίασε :

«Μετά από αρκετό καιρό ξεκολλήσαμε από τους 33 βαθμούς. Είναι ένας σημαντικός βαθμός για την πορεία μας. Σαν εικόνα το παιχνίδι είχε δύο όψεις: Στο πρώτο ημίχρονο μετά το αυτογκόλ, ο Αστέρας ήταν καλύτερος. Εμείς δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, είχαμε φάσεις, το δοκάρι του Παπουλή. Είναι θετικός ο βαθμός για την ψυχολογία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια. Το ματς αυτό τελείωσε και προετοιμαζόμαστε για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό ενόψει της Τετάρτης», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του ΟΦΗ.

Οσο για το κίνητρο του ΟΦΗ, υποστήριξε: «Δεν μπορεί επί τέσσερις αγωνιστικές να είμαστε κολλημένοι στο 33. Δεν είναι όριο. Ο στόχος μας, αν είχαμε για παράδειγμα είχαμε οικονομική ευχέρεια θα ήμασταν τρίτοι ή τέταρτοι. Σαν ΟΦΗ, δεν υπήρχε αυτός ο στόχος. Η εβδομάδα ήταν δύσκολη είχαμε πολλά προβλήματα. Κάθε βαθμός που παίρνουμε ή θα παίρνουμε θα είναι χρυσάφι».

Αναφερόμενος στα αγωνιστικά προβλήματα, είπε: «Ο Σαχσανίδης παίζει με πρόβλημα στον προσαγωγό, ο Γεωργίου έπαιξε με θλάση, Συν τοις άλλοις είχαμε δηλώσει κάποιους παίκτες για σήμερα να μην αγωνιστούν. Έχουμε προβλήματα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες».

Τέλος, ο Αναστόπουλος μίλησε και για τα οικονομικά προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα λέγοντας : «Δυστυχώς οι περισσότερες ομάδες αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το οικονομικό. Θα προσπαθούμε να τα αφήνουμε έξω από την γραμμή, γιατί έτσι έχεις τύχη. Δεν ξεκουραστήκαμε ούτε τις διακοπές, ούτε Χριστούγεννα, ούτε πρωτοχρονιά. Βγάλαμε το πρωτάθλημα μονοκόμματα. Αφήσαμε τα προβλήματα έξω από παιχνίδι. Ο στόχος επετεύχθη στον πρώτο γύρο».

«Πρέπει να τα τελειώνεις αυτά τα ματς»

Στις αδυναμίες που έδειξε ο Αστέρας στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στάθηκε ο Σάκης Τσιώλης, επισημαίνοντας πως μόνοι τους οι παίκτες δεν πήραν τη νίκη.

«Έπαιξαν δύο ομάδες που έχουν διακριθεί φέτος. Εμείς κυρίως έπρεπε να κάνουμε αλλαγές για να είμαστε ακόμα καλύτεροι την Τετάρτη για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό. Είναι απαράδεκτο για επαγγελματική ομάδα σαν την δική μας να δέχεται τέτοια γκολ. Ειδικά το δεύτερο γκολ στην φάση βόλεϊ. Χάσαμε την ευκαιρία να είμαστε μόνοι μας στην έκτη θέση. Αυτή η ομάδα που δεν έπρεπε να ασχοληθεί με Τετάρτη, θα έπρεπε πάση θυσία να εξασφαλίσει την έκτη θέση. Ξεκινάμε κανονικά για προπόνηση ενόψει ημιτελικού. Νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνονται τέτοια ματς έτσι. Θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει βέβαια και το ματς, ειδικά σε δύο φάσεις στο τέλος», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των Αρκάδων.

Για το τι κρατάει από το παιχνίδι, σημείωσε: «Υπάρχουν κάποια θετικά στοιχεία, όπως η κίνηση του Φρανκού. Είχαμε κίνηση στο πρώτο μέρος. Μετά οι Ουσέρο και Ροτζέριο περίμενα να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα. Πρέπει να τα τελειώνεις αυτά τα ματς. Θα μπορούσαμε σε ορισμένες φάσεις, πχ με τον Μπρέσκα να τελειώσουμε το παιχνίδι. Αναφέρομαι σε στημένη φάση, κάποιοι παίκτες όταν αδρανούν, είναι να σε εξοργίζουν. Τα μαρκαρίσματα είναι προσωπικά στην άμυνα. Δεν μπορείς να κάνεις δυο στημένες φάσεις και να πετάς την μπάλα έξω. Είχαμε δύο πολύ καλές στιγμές με Φορμίκα και Ροτζέριο και πετάξαμε την μπάλα έξω από το γήπεδο…».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ήθελα τον κόσμο να δώσει τόνωση, γιατί η ομάδα έπαιρνε μέτρα προς τα πίσω. Και για τον αντίπαλο θα ήταν πιο δύσκολο. Ο κόσμος αρκέστηκε στο 2-1. Θα σταθώ στις καθυστερήσεις, σε τέσσερα λεπτά, δύο φορές έπεσε κάτω ο γκολκίπερ. Λίγα τα τέσσερα λεπτά και δεν παίχτηκαν. Το παιχνίδι δεν το πήραμε εμείς. Δώσαμε χρόνο στην ομάδα να προετοιμαστεί το πρωί. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που κάναμε σήμερα, να μας βγει σε καλό στο ματς της Τετάρτης. Στο πρώτο μέρος κατά διαστήματα, η πρώτη και η δεύτερη ομάδα με έκαναν πολύ χαρούμενο. Γι’ αυτό που έχω δυσαρέσκεια είναι γιατί στις λεπτομέρειες δεν πήραμε το ματς. Αν δεν το κάνεις το γκολ, θα το δεχθείς. Κάποιοι παίκτες και το ξέρουν οι ίδιοι θα πρέπει να δικαιολογήσουν κάποια λεφτά για να μείνουν στο ρόστερ. Οι Ναβάρο και Πουλίδο βγήκαν για αποθεραπεία και αποκατάσταση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook