Το Δήμο Φαιστού, το πολιτιστικό και τουριστικό του απόθεμα, καθώς και τα ανώτερης ποιότητας τοπικά προϊόντα της περιοχής, γνώρισαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένοι που βρέθηκαν στο Κρητικό Πανόραμα στην Αθήνα.

Ο Δήμος Φαιστού, συμμετείχε με δικό του περίπτερο σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Πανελλαδικά για την Κρήτη.

Στο πλαίσιο του Κρητικού Πανοράματος, ο Δήμος πρόβαλε τον πολιτισμό και τουρισμό του, καθώς και μια πλειάδα ανώτερης ποιότητας προϊόντων που διαθέτει.

Στην έκθεση παραβρέθηκε κλιμάκιο του Δήμου Φαιστού με επικεφαλής τη Δήμαρχο Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο θεμάτων Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιάννη Φασομυτάκη, καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Δουλγεράκη.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν παράλληλα εκπρόσωποι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου, καθώς και πλήθος δημοτών.

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο του Δήμου Φαιστού. Ανάμεσα σε αυτούς η πρόεδρος του σπιτιού του ηθοποιού κ. Άννα Φόνσου, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Στο περίπτερο βρέθηκαν παράλληλα δημοσιογράφοι θεματικών περιοδικών κι εντύπων, αλλά και δημοσιογράφοι σε έντυπα για την Κρήτη που εκδίδονται στην Αθήνα.

Στην Κρητική Εστία δόθηκαν όλα τα τοπικά προϊόντα του Δήμου Φαιστού, που παρέδωσαν ως δείγματα παραγωγοί του Δήμου για τις ανάγκες της έκθεσης, προκειμένου να στηριχθούν οι φοιτητές της Κρήτης με οικονομικά προβλήματα οι οποίοι σπουδάζουν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στην Εστία δόθηκαν παραδοσιακά προϊόντα, όπως λάδι, μέλι, τυρί, παξιμάδια, ρακί, κρασί, ξεροτήγανα, αναψυκτικά, το μοναδικό φυσικό μεταλλικό νερό της Κρήτης Zaro’s και άλλα.

Την απόφαση έλαβε η Δήμαρχος Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, προκειμένου να στηριχθούν οι νέοι φοιτητές και σπουδαστές της Κρήτης, που με ιδιαίτερο κόπο και οικονομικές δυσκολίες προσπαθούν να σπουδάσουν και να διαπρέψουν στην επιστήμη τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook