Μνήμες απο την τραγωδία που είχε σημειωθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου τον Απρίλη του 2009, όταν η 33χρονη Μαρία Βουλγαρίδη είχε χάσει τη ζωή της στη διάρκεια εγκυμοσύνης, ζωντάνεψαν σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Συγγενείς και φίλοι της άτυχης γυναίκας είχαν συγκεντρωθεί στο Δικαστήριο αποδοκιμάζοντας έντονα την μαιευτήρα -γυναικολόγο που παρακολουθούσε την 33χρονη έγκυο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε ξανά, κάτω απο τις αποδοκιμασίες των συγγενών του θύματος. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 15 Οκτωβρίου. Στο εδώλιο θα καθίσουν επτά γιατροί και δύο μαίες. Μεταξύ αυτών είναι και ο αναπληρωτής Διευθυντής της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης γιατί τη νύχτα που διακομίσθηκε η 33χρονη νοσηλεύτρια στο Βενιζέλειο, στην επίμαχη κλινική δεν υπήρχε «ειδικευμένος μαιευτήρας-γυναικολόγος», ενώ από την εφημερία απουσίαζε και τρίτος γιατρός και συγκεκριμένα ένας ακτινολόγος.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη  γυναίκα  είχε γεννήσει ένα αγοράκι, υποβλήθηκε όμως σε καισαρική τομή λόγω καρδιόσχημης μήτρας αλλά δυστυχώς κατέληξε στις 10.30 το πρωί όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook