Επιμορφωτικές επισκέψεις διοργάνωσε για τους αγρότες της περιοχής ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Οι επισκέψεις προγραμματίστηκαν στα πλαίσια του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας για τη συνεχή επιμόρφωση των αγροτών και την παροχή εφοδίων με σύγχρονες γνώσεις και τεχνικές για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Στόχος της δράσης, στην οποία συμμετείχαν κυρίως νέοι αγρότες που απασχολούνται σε διάφορους γεωργικούς τομείς, ήταν η ενημέρωση, η απόκτηση βιωματικών γνώσεων και εμπειριών σε θέματα οργάνωσης της παραγωγής, τυποποίησης, αλλά και εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες επισκέφθηκαν δημοπρατήρια, όπου και παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία δημοπράτησης κηπευτικών προϊόντων. Παράλληλα, επισκέφθηκαν εγκαταστάσεις και συσκευαστήρια ομάδων παραγωγών τόσο συμβατικών, όσο και βιολογικών προϊόντων.

Τέλος, βρέθηκαν σε τυποποιητήρια ελαιολάδου και εγκαταστάσεις συγκέντρωσης αγροτικών προϊόντων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με οργανωμένες ομάδες παραγωγών, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες, προκειμένου να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook