Με την πνευματική καθοδήγηση και συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγενίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους από 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου, αεροπορικώς κατευθείαν από το Ηράκλειο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο, 30 Ιουνίου: Μεταφορά με λεωφορείο από την Ιεράπετρα και τη Σητεία στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για Τελ-Αβίβ. Μεταφορά με λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, με ενδιάμεση στάση στον Τάφο του Αγ. Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρα στη Λύδα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα προσκύνημα-ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και τα εντός αυτού Πάνσεπτα Προσκυνήματα: Πανάγιο Τάφο, Αποκαθήλωση, Γολγοθά, Σπήλαιο Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού κ.α. Τα μεσάνυχτα συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία, που τελείται στον Πανάγιο Τάφο.

Κυριακή, 1 Ιουλίου: Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη, κ.κ Θεόφιλο. Στη συνέχεια επίσκεψη και ξενάγηση, δια της Οδού του Μαρτυρίου, στο Πραιτώριο, τη Φυλακή του Πέτρου, την Προβατική Κολυμβήθρα και τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας. Το απόγευμα ελεύθερο.

Δευτέρα, 2 Ιουλίου: Ολοήμερη εκδρομή στη Γαλιλαία. Θα επισκεφτούμε το Φρέαρ του Ιακώβου στη Σαμάρεια, τη Ναζαρέτ, την Κανά, την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως στο Όρος Θαβώρ, την Ι.Μ. των Αγ. Αποστόλων στη λίμνη της Τιβεριάδος, το Όρος των Μακαρισμών και την αρχαία Καπερναούμ. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα γίνει συμβολικό Βάπτισμα. Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ.

Τρίτη, 3 Ιουλίου: Ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Βηθλεέμ. Θα επισκεφτούμε τη Βασιλική και θα προσκυνήσουμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού, το Σπήλαιο των Νηπίων, το χωριό των Ποιμένων και στη συνέχεια τις Ι. Μονές Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, Αγ. Σάββα, Προφήτου Ηλία, Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Σταυρού.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου: Ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Ιεριχούς. Θα επισκεφτούμε τις Ι. Μονές Αγ. Γεωργίου Χοτζεβά (εαν είναι δυνατή η πρόσβαση με το λεωφορείο), Σαρανταρίου Όρους, Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και του Προφήτου Ελισαίου, όπου βρίσκεται και η Συκομορέα του Ζακχαίου. Κατά την επιστροφή μας στην Ιερουσαλήμ, θα επισκεφτούμε στη Βηθανία την Ι. Μονή Μάρθας και Μαρίας, των αδελφών του Λαζάρου.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου: Το πρωί επίσκεψη στον Τάφο της Παναγίας στη Γεσθημανή, όπου θα προσκυνήσουμε και τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, επίσκεψη και προσκύνημα στον Κήπο της Προδοσίας, τον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, το Όρος των Ελαιών, τη Μικρή Γαλιλαία και τον Τόπο της Αναλήψεως. Στη συνέχεια ξενάγηση στην Αγ. Σιών, στον Τάφο του Δαυίδ, το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, τον Οίκο Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και τέλος στην περιοχή του Τείχους των Δακρύων, όπου ευρίσκονται και τα Τεμένη του Ομάρ και Έλ – Άκσα.

Παρασκευή, 6 Ιουλίου: Ημέρα ελεύθερη για επίσκεψη στην αγορά τηs Ιερουσαλήμ.

Σάββατο, 7 Ιουλίου: Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και επιστροφή με κατευθείαν πτήση, στο Ηράκλειο. Μεταφορά με λεωφορείο σε Ιεράπετρα και Σητεία.

Τιμή Συμμετοχής: 870 Ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

Μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αεροπορικά εισιτήρια Ηράκλειο – Τέλ Αβίβ – Ηράκλειο.

Φόροι αεροδρομίων (70€).

Ξεναγήσεις και εκδρομές, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ, με ταξί.

Η διαμονή στην Ιερουσαλήμ, σε ξενοδοχείο 4*, με πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως.

Συνοδός γραφείου και ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται:

Προαιρετική διήμερη εκδρομή στο Όρος Σινά στις 5-6 Ιουλίου, με σχετική τροποποίηση του προγράμματος και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες εγγραφές: Γραφεία Ιεράς Μητροπόλεως,

τηλ. 28420 22400, 28420 22786, FAX: 28420 89653,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook