Ο χρόνος περνάει και οι γυναίκες προσπαθούν, όσο τουλάχιστον μπορούν, να μην αποτυπώνονται πάνω τους τα σημάδια του. Ακριβές κρέμες και προϊόντα που υπόσχονται θαύματα αλλά κοστίζουν πολύ ακριβά μπαίνουν στις προτεραιότητες. Εκτός από αυτά όμως, υπάρχουν κάποια φανερά μυστικά που αν τα ακολουθήσετε, σίγουρα θα κάνετε τον χρόνο φίλο σας.

Πρώτα απ’ όλα, καλό είναι να χρησιμοποιείτε κρέμες αντιγήρανσης που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτές μειώνουν τις ρυτίδες, τις δυσχρωμίες και τις κηλίδες. Πολύ καλά αποτελέσματα έχουν και οι κρέμες νυκτός.

Στην καθημερινότητά σας πρέπει οπωσδήποτε να πίνετε μισό φλιτζάνι χυμό ροδιού, καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι λεπτές γραμμές και χαρίζετε στο δέρμα σας ελαστικότητα. Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάνει πραγματικά... θαύματα. Εξάλλου η διατροφή του καθενός «φαίνεται» στο πρόσωπό του.
Πρέπει να αποφεύγονται τα λιπαρά και η διατροφή να είναι στα πρότυπα της μεσογειακής αν θέλετε να παραμείνετε νέες. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, Β2, Β6, Β12, 0 και Ε, καθώς και σε ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφόρο, πυρίτιο, σελήνιο, θείο και μαγγάνιο.

Δύο με τρία λίτρα νερό καθημερινά κρίνονται αναγκαία.

Σημαντικό ρόλο στην αντιγήρανση, βέβαια, παίζει η άσκηση. Βοηθάει στο χάσιμο κιλών, αλλά και στη μείωση των ρυτίδων.

Όχι στο κάπνισμα, λιγότερο στρες και άγχος.

nutrimed.gr