Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου Κισάμου ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανάκης.

Με αφορμή το διαφαινόμενο ενδεχόμενο κατάργησης του τελωνείου Κισάμου, στο πλαίσιο της προωθούμενης αναδιοργάνωσης των φορολογικών υπηρεσιών της χώρας, ο Χανιώτης βουλευτής, σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο Τελωνείο αποτελεί σημαντικό παράγοντα «για την οικονομική βιωσιμότητα της ευρύτερης περιοχής, ενός σημαντικού τμήματος του νομού Χανίων καθώς εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει σημαντικό έργο στην αποτροπή εκνόμων ενεργειών και παράλληλα συμβάλει τα μέγιστα στην τοπική ανάπτυξη».

Ο κ. Δαμιανάκης προσθέτει ότι «το Τελωνείο, όπως και το γραφείο Δ.Ο.Υ. Κισάμου, εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας μεγάλης γεωγραφικής ενότητας, με πληθυσμό που υπερβαίνει τις 30.000 μόνιμους κατοίκους, στην οποία διαπιστώνονται ισχυρότατες αναπτυξιακές προοπτικές, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα. Κατά συνέπεια, όχι μόνο η διατήρησή αλλά και η αναβάθμισή τους κρίνονται επιβεβλημένες».

Επίσης, ο βουλευτής αναφέρεται στο ρόλο που επιτελεί το τελωνείο ως αρωγός των αλιέων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα 5 λιμάνια του κόλπου της Κισάμου (Κίσαμος, Χρυσοσκαλίτισσα, Φαλάσαρνα, Κολυμπάρι) καθώς, όπως σημειώνει, «το ενδεχόμενο διακοπής της λειτουργίας του θα προκαλέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στον εφοδιασμό με καύσιμα των αλιευτικών σκαφών, σύμφωνα με τις κείμενες τελωνειακές διατάξεις, με δραματικές επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Ο κ. Δαμιανάκης καταλήγει με την επισήμανση ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, όσον αφορά την αναδιοργάνωση των κεντρικών και περιφερειακών φορολογικών υπηρεσιών του υπουργείου, οφείλει να λάβει υπόψη της τις απόψεις του συνόλου των κοινωνικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook