Το Ηράκλειο παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά στη Κρήτη, όσων δεν προσήλθαν στην απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υποδιοικητής του Ιδρύματος, Διονύσης Πατσούρης, που επισκέφθηκε σήμερα το Ηράκλειο και συναντήθηκε με τοπικά στελέχη του Ιδρύματος

Σε όλη την Κρήτη  δεν παρουσιάστηκαν κατά την απογραφή 427 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, από τους οποίους οι 53 απεβίωσαν και οι υπόλοιποι για άγνωστους λόγους.

Ειδικά στο Ηράκλειο, δεν προσήλθαν 169  δικαιούχοι που είναι εν ζωή. Ακολουθούν τα Χανιά , με 136 που δεν απογράφηκαν , οι 14 εξ αυτών δεν βρίσκονται στη ζωή.

Ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ , αναφερόμενος στα σκάνδαλα που  αποκαλύπτονται στα τοπικά υποκαταστήματα του Ιδρύματος, ανάμεσά τους και στο Ηράκλειο,  υποστήριξε ότι όλα έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και το Ίδρυμα θα διεκδικήσει τα ποσά που ζημιώθηκε από τους επιτήδειους.

Αυξημένος παρουσιάζεται και ο αριθμός των οφειλέτων στο νομό που έχουν ζητήσει ρύθμιση των οφειλών τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο Ηράκλειο οι οφειλέτες ανέρχονται σε 7215 και τα οφειλόμενα ποσά ξεπερνούν τα 66 εκατομ ευρώ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Πατσούρης, οι 1193  έχουν ήδη μπει στην διαδικασία ρύθμισης οφειλών, ύψους περίπου 17 εκατομ ευρώ, ενώ η σχετική προθεσμία για υπαγωγή στην ρύθμιση λήγει στα τέλη Απριλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook