Σε ένα παιχνίδι που είχε δυο όψεις ο ΟΦΗ δεν κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού και αποκλείστηκε απο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά με τον ΟΦΗ να έχει περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς προκειμένου να μη δεχθεί γκολ, μένοντας ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.

 Μάλιστα θα μπορούσε να είχε βάλει από νωρίς(μόλις στο 3ο λεπτό) τέλος στο όνειρο της πρόκρισης, όμως η αρχική λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα Σαχσανίδη (τον επηρέασε και ο δυνατός άνεμος) δε κόστισε αφού ο ίδιος ο τερματοφύλακας των κρητικών πρόλαβε και το διόρθωσε, αποκρούοντας πριν περάσει η μπάλα η γραμμή.

 Στο 18΄ μια σπουδαία επέμβαση του πορτιέρο των κρητικών σε κεφαλιά του Μαρκάνο κράτησε το μηδέν και το ενδιαφέρον για την εξέλιξη του παιχνιδιού ζωντανό.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ κλείστηκε στα καρέ του, με τον διαιτητή Σπάθα να δέχεται έντονες διαμαρτυρίες για τα σφυρίγματα του. Διαδοχικά φάουλ έξω από την περιοχή των γηπεδούχων καρδιοχτύπησαν τον Νίκο Αναστόπουλο, όμως οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν άστοχοι και δεν απείλησαν, με εξαίρεση ένα χτύπημα του Ιμπαγάσα που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Σαχσανίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι 6000 θεατές που βρέθηκαν στο Γεντί Κουλέ είδαν ένα διαφορετικό παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να κλείνει στην εστία του τον Ολυμπιακό, παίρνοντας με το καλημέρα τον έλεγχο του κέντρου. Μάλιστα στο 79΄ λίγο έλειψε ο Παναγιώτης Ζορμπάς να γίνει η χρυσή αλλαγή αλλά δε στάθηκε τυχερός αφού το εκπληκτικό σουτ που έκανε μπορεί να άφησε άγαλμα τον Κάρολ όμως πέρασε μερικά εκατοστά απο την συμβολή των δοκών. Τα τελευταία λεπτά ήταν ένας μονόλογος του ΟΦΗ που όμως δεν κατάφερε να βάλει το γκολ και να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Πρόσωπο του αγώνα ο Ρόι Κάρολ ο οποίος χειροκροτήθηκε απο τους φιλάθλους του ΟΦΗ, ενώ μεγάλος απών ο Σίσιτς ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή, με τους λόγους να μην έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος) : Σαχσανίδης, Μπούρμπος, Πίτσος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Βερόν, Κάλαϊτζιτς (82΄Ουκάρ), Ζόρντι Λόπες, Χόρχε Λόπεθ (73΄Ζορμπάς), Παπουλής, Μάντζιος.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε) : Κάρολ, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (64΄Μακούν), Τζεμπούρ (90+1΄Φουστέρ), Μιραλάς, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάϊθ, Τοροσίδης, Αμπντούν (85΄Χολέμπας).

Μετά το τέλος του συναρπαστικού ημιτελικού οι πρωταγωνιστές δήλωσαν:

Ρόι Κάρολ\’ \’Ήταν πολύ ευχάριστο για μένα που επέστρεψα στο «Γεντί Κουλέ» και είχα την ευκαιρία να ξαναδώ τους φίλους μου και τον κόσμο του ΟΦΗ που δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ματς. Έγιναν πολύ γρήγορα όλα στην μεταγραφική περίοδο όταν και ήρθα στον Ολυμπιακό και δεν πρόλαβα να τους χαιρετήσω και θέλω να τους ευχαριστήσω για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκαν όσο καιρό ήμουν στον ΟΦΗ. \’\’

Φίλιππος Σαχσανίδης\’\’ Γενικά, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, δώσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε και είμαστε στεναχωρημένοι που δεν πήγαμε στον τελικό αφού εμείς έπρεπε να περάσουμε. Η ποδοσφαιρική Ελλάδα δεν περίμενε την πορεία του ΟΦΗ. Δώσαμε ότι μπορούσαμε μέσα στη χρονιά παρά τα προβλήματα. Εμείς θέλαμε να πάμε τελικό, δεν τα καταφέραμε, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο\’\’

Ερνέστο Βαλβέρδε\’\’ Ήταν ένα επικίνδυνο παιχνίδι για μας καθώς μας πίεσε πολύ ο ΟΦΗ. Αυτό οφείλεται στο ότι βάλαμε μόνο ένα γκολ στο Καραϊσκάκη. Πλέον εμείς φτάσαμε στον τελικό και αυτό είναι πολύ καλό για εμάς\’\’

Νίκος Αναστόπουλος \’\’Και εγώ αλλά και όσο είναι στην οικογένεια του ΟΦΗ πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που έγινε. Μετά από 23 παιχνίδια, πολεμήσαμε και θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι για να πάμε στον τελικό. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και είναι καιρός να επιστρέψουμε στις νίκες. Θα προετοιμαστούμε και θα ξεκουραστούμε και πλην του Ταυλαρίδη, θα είμαστε όλοι έτοιμοι. Γνωρίζετε καλά ότι αυτό το παιχνίδι πρέπει να κερδηθεί για πολλούς και διάφορους λόγους.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook