Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ακόμα μια συνάντηση των "Αντιμνημονιακών Πολιτών",του νέου πολιτικού φορέα του Νότη Μαριά.

Η συγκεντρωση έλαβε χωρα χτες το απόγευμα στην κατάμεστη για ακόμα μια φορά αίθουσα του ΕΚΗ.

Ο καθηγητής και ένας εκ των ιδρυτών του κόμματος,Νότης Μαριας,εξήγησε τις τελευταίες εξελίξεις στον πολιτικό πεδιο,εκτίμησε τα σημερινά δεδομένα, και τέλος αναφέρθηκε στις εκλογές που είναι προ των πυλών ,
καλώντας σε επαγρύπνηση τα μέλη και τους ψηφοφόρους του πολιτικού του φορέα,που για ακόμη φορά ηταν πολλοί και δυναμικοί.

Μαζί τους χτες, και αρκετά μέλη από τους πολίτες κατά του χρέους στο Ηράκλειο.

Σημαντική αναφορά έκανε στα σημεία και στις θέσεις του κινήματος που όπως ο ίδιος είπε, έχουν γίνει "αντιγραφή"από αλλους αντίστοιχους νεους πολιτικούς φορείς, πράγμα που καταδεικνύει την αποδοχή των θέσεων και πολιτικών απόψεων των "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Ο ίδιος απέκλεισε προεκλογικές συνεργασίες με αλλα κόμματα έστω κι αν βρίσκονται πλάι στον αντιμνημινιακο αγώνα.

Ο Νότης Μαρίας δεν απέφυγε τα επικριτικά σχόλια κατά του ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ και της ΚΑΤΣΕΛΗ,για τις πολιτικές τους διαδρομές και τις κυβερνητικές μέχρι πρότινος κινήσεις τους.

Κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τα Αθηναϊκά ΜΜΕ που όπως ο ίδιος ανέφερε, " δεν προβάλουν τις δράσεις και τις θέσεις του κινήματος του,όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία προπαγανδας" υπερ του "ΜΑΥΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ" και κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν την χορήγηση 7,8 εκατ ευρω στα κόμματα ως ενίσχυση προ-εκλογική, την στιγμη που συμπολίτες μας τρώνε απο τους κάδους, τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν και εκατοντάδες εργαζόμενοι , είναι απλήρωτοι για μήνες.

Την ίδια ώρα ικανοποίηση εξέφρασαν τα στελέχη του κινήματος τοπικά από το ενδιαφέρον προσωπικοτήτων για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια που σύντομα "¨κλειδώνουν".

Ο Ν Μαριάς τονισε για ακόμη μια φορα ότι: "Στο κίνημά μας δεν έχουν θέση όσοι είναι ή διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, διορισμένοι περιφερειάρχες ή νομάρχες. Για να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ο παλιός πολιτικός κόσμος, η κομματοκρατία και η ρουσφετολογία."

Αυτοοργάνωση – Κληρωτή Δημοκρατία

Σε αντίθεση με άλλες προσπάθειες, το εγχείρημα των «Αντιμνημονιακών Πολιτών» ξεκινά από τα κάτω και στηρίζεται στην αυτοοργάνωση και στην άμεση Δημοκρατία. Η διαδικασία οργανωτικής συγκρότησης των «Αντιμνημονιακών Πολιτών», οι οποίοι, σημειωτέον, θα συμμετέχουν ως πολιτικό κόμμα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ξεκινά από την περιφέρεια προς το κέντρο. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκαν ήδη ανοιχτές γενικές συνελεύσεις σε αρκετές πόλεις και περιφερειακές συναντήσεις, στις οποίες εγκρίθηκε η ιδρυτική μας διακήρυξη. Έως ότου συγκροτηθούν και εκλεγούν τα όργανα του πολιτικού μας κινήματος, οι περιφερειακές συναντήσεις και οι σχετικές γενικές συνελεύσεις των πόλεων με αποφάσεις τους επέλεξαν και ανέθεσαν την πολιτική και οργανωτική ευθύνη για τη λειτουργία του κινήματός μας στον πρόεδρο και στη δωδεκαμελή Διοικούσα Επιτροπή.

Θα ακολουθήσει η διοργάνωση συνεδρίου τόσο για την έγκριση του καταστατικού και του εκλογικού προγράμματος του κινήματος όσο και για την εκλογή οργάνων. Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον το ένα δεύτερο των μελών των οργάνων του κινήματός μας θα προκύψει μέσα από διαδικασία κλήρωσης, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα μέλη του, εφόσον, φυσικά, το επιθυμούν. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιούνται στην πράξη οι αρχές της κληρωτής Δημοκρατίας και δημιουργείται ένα πολιτικό κίνημα ανοιχτό στην κοινωνία.

Οργανωτικές αρχές

Οι βασικές οργανωτικές αρχές του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» πηγάζουν από τις αρχές της άμεσης Δημοκρατίας και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Συμπληρώνονται δε κατά σειρά από τις παρακάτω αρχές:

1. της κληρωτής Δημοκρατίας,

2. της αιρετής και ανακλητής αντιπροσώπευσης και

3. της επικουρικότητας.

Πολιτικές θέσεις

Η ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα, την οποία υπογράφουν μαζικά όσοι συμμετείχαν στις σχετικές διαδικασίες αυτοοργάνωσης, βασίζεται στους παρακάτω εφτά άξονες:

1. Ακύρωση των δανειακών συμβάσεων Ελλάδας - κρατών Ευρωζώνης - ΔΝΤ - EFSF, των Μνημονίων και όλων των νόμων και διοι κητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

2. Μονομερής διαγραφή και ακύρωση του επονείδιστου δημόσιου χρέους, που αποτελεί πλέον το μέγιστο τμήμα του συνολικού δημόσιου χρέους, και βαθύ «κούρεμα» του υπόλοιπου χρέους. Εφαρμογή της αρχής της «κοινωνικής προτίμησης» για τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να μην υποστούν καμία οικονομική ζημία.

3. Άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Τιτλοποίηση του κατοχικού δανείου και των άλλων ελληνικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας.

4. Δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προστασία των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, ανάπτυξη της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.

5. Συντακτική Συνέλευση για θέσπιση νέου Συντάγματος, με βάση τις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και της άμεσης Δημοκρατίας. Θέσπιση της απλής αναλογικής.

6. Κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας, της ΑΟΖ και της διεθνούς ουδετερότητας της πατρίδας μας.

7. Παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους.

και ολοκλήρωσε την ομιλία του.λέγοντας ότι:

"Τις θέσεις αυτές συμμερίζονται πλέον ολοένα και περισσότεροι πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν την ενεργοποίησή τους, αποκομμένοι, ωστόσο, από παλαιο κομματικές αντιλήψεις και σκοπιμότητες, και που συμμετέχουν μαζικά στις λαϊκές συνελεύσεις που διορ γανώνει ο πολιτικός μας φορέας σε διά φορες πόλεις. Καλούμε όλους τους πολίτες που συμφωνούν με τη διακήρυξή μας αυτή να στρατευτούν μαζί μας για να δώσουμε τη μάχη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενάντια στην τρόικα και την ξένη εξάρτηση. Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ παρεμβαίνουμε δυναμικά στις εξελίξεις και καθορίζουμε το μέλλον μας".