Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών καθώς νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού οικονομικών Φιλίππου Σαχινιδη, του διοικητή της Τράπεζας της ΅Ελλάδος Γιώργου Προβοπουλου και εκπροσωπών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το θέμα της ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών με το ποσό των 35 δισ. ευρώ αποτελεί απόφαση της τρόικας άλλα όπως όλα δείχνουν προχωράει ομαλά υπέρ των ιδιωτών μετοχών.

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες καθώς η σχετική ρύθμιση θα πρέπει να είναι έτοιμη το αργότερο έως τη Μεγάλη Τρίτη οπότε και θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κορυφαίο στέλεχος της τρόικας που έχει γνώση των συνομιλιών έλεγε στο protothema.gr ότι στόχος είναι οι εγχώριες τράπεζες από την μια να μην χάσουν τον ελληνικό τους χαρακτήρα άλλα από την άλλη το τοπίο θα πρέπει να έχει μεταβληθεί ως το 2013 με γρήγορες συγχωνεύσεις μεταξύ τους». ΣΕΒ και ΕΒΕΑ είναι υπέρ της ανακεφαλαιοποιησης και μάλιστα υπέρ των παλαιών μετοχών.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλοπουλος τονίζει ότι για να ξεκινήσει η ανάκαμψη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εύρυθμη λειτουργία ενός σύγχρονου τραπεζικού συστήματος προσθέτοντας \”ότι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με βάση τις διεθνείς επιτυχημένες πρακτικές και όχι «εφευρέσεις» ελληνικής κοπής\”.

Το γεγονός αυτό από μόνο του, προσθέτει ο ΣΕΒ, \”θα εκπέμψει μήνυμα σοβαρότητας και αποφασιστικότητας από μία Ελλάδα που θέλει να μετατραπεί σε χώρα ελκυστική για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, με κύριο άξονα την ιδιωτική πρωτοβουλία\”.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook