Δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο εξίσωσης της τιμής πετρελαίου θέρμανσής με αυτή του κίνησης εάν δεν βρεθούν οι πόροι για να δοθεί το επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους μειονεκτικών περιοχών διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης εξήγησε, για το συγκεκριμένο μέτρο η εφαρμογή του οποίου έχει προσδιοριστεί για την 15 Οκτωβρίου 2012, ότι «υπάρχει νόμος του κράτους. Αυτό που έκανε ο Οικονόμου στο βαθμό που τον αφορούσε είναι ότι επειδή δεν μπορούσαν  τα νοικοκυριά να το αντέξουν φέτος είπαμε να γίνει του χρόνου, αφού προηγουμένως δούμε πως μπορούμε να ενισχύσουμε αυτούς που δικαιούνται, που είναι πιο αδύναμοι εισοδηματικά, που είναι σε μειονεκτικές περιοχές.

 Δεν θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο εάν δεν υπάρξει αυτή η πρόνοια»  και πρόσθεσε πως «για να υπάρξει αυτή η πρόνοια, βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας έχουμε συσκεφθεί και θα ξανασυσκεφθούμε για να δούμε τι μορφή μπορεί να πάρει αυτό το επίδομα. Αυτή η προεργασία έχει γίνει για να είμαστε έτοιμοι ώστε στις 15 Οκτωβρίου που θα ισχύσει η εξίσωση να πούμε πως θα καλυφθούν οι πιο αδύναμοι».