Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε την Παρασκευή η πρώτη προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) δύο ομολογιούχων του ελληνικού Δημοσίου, με την οποία ζητούν να κριθεί η συνταγματικότητα και η νομιμότητα των κυβερνητικών πράξεων, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI και για τους Έλληνες ομολογιούχους, οι οποίοι δεν συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι ομολογιούχοι επισημαίνουν ότι παραβιάζονται διατάξεις του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτόκολλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που προστατεύουν την περιουσία και του άρθρου 4 του Συντάγματος, που καθιερώνουν την αρχή της ισότητας.

Οι ιδιώτες αυτοί δεν προέρχονται από τον Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, όπως διευκρίνισε στο in.gr ο επικεφαλής του Συλλόγου Γ. Μαρινόπουλος.

Ο Σύλλογος αναμένεται να καταθέσει αντίστοιχη αίτηση προς τα τέλη του μήνα.

Την Πέμπτη, τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου και τον υπεύθυνο του γραφείου του κ. Σαχινίδη, Γ. Παλαιοδήμο.

Οι εκπρόσωποι  Συλλόγου θα συναντηθούν και με τον υπουργό Οικονομικών την ερχόμενη εδομάδα.

Τα μέλη του Συλλόγου μας ανέρχονταν σε 2.850 άτομα περίπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook