Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η είδηση ότι ένας έφηβος από την Κίνα δέχτηκε να πουλήσει το νεφρό του για να αγοράσει ένα iPhone και ένα iPad.

Ο 17χρονος Ουάνγκ κατάγεται από την περιοχή Ανχούι, μια από τις φτωχότερες επαρχίες της νότιας Κίνας, αφού οι κάτοικοι συχνά στρέφονται προς άλλες περιοχές, αναζητώντας εργασία και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Όταν η μητέρα του νεαρού, επέμεινε να μάθει πως απέκτησε τόσο ακριβά αντικείμενα εκείνος παραδέχτηκε ότι πούλησε το νεφρό του.

Οι αρχές έχουν ήδη ασκήσει διώξεις σε βάρος πέντε ατόμων με την κατηγορία της σκόπιμης πρόκλησης σωματικών βλαβών στον ανήλικο. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ένας χειρουργός ο οποίος αφαίρεσε το νεφρό από τον 17χρονο νεαρό πέρσι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της πόλης Τσενζού, στην επαρχία Χουνάν, ο ανήλικος σήμερα πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Τα προϊόντα της εταιρείας Apple είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Κίνα αλλά οι τιμές τους είναι απαγορευτικά υψηλές για τους περισσότερους Κινέζους. Ένας από τους κατηγορούμενους έλαβε το ποσό των 220.000 γιουάν (περίπου 35.000 δολάρια) για να κανονίσει τη μεταμόσχευση. Έδωσε στον έφηβο 22.000 γιουάν και τα υπόλοιπα τα μοιράστηκε με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Το γεγονός ότι δεν γίνεται δωρεά οργάνων στην Κίνα οδηγεί τους περισσότερους Κινέζους, να καταφεύγουν στο εξωτερικό για να χειρουργηθούν, ενώ ταυτόχρονα έχει αναπτυχθεί και μια μαύρη αγορά ανθρώπινων οργάνων σε όλη τη χώρα, καθώς ελάχιστοι από όσους χρειάζονται μεταμόσχευση καταφέρνουν να βρουν όργανα στη χώρα τους.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook