Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει στις 8-11 Απριλίου ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την \’\’Σαμπάχ\’\’ θα συνοδεύεται από \’\’στρατό\’\’ 300 δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την επίσκεψη, που στοχεύει στην εξέταση πολιτικών και οικονομικών θεμάτων, σαν «κινέζικο άνοιγμα» και γεγονός «ιστορικής σημασίας».

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα επιστεφθεί την αυτόνομη περιοχή του Ουϊγούρ. Είναι η πρώτη φορά, αναφέρει το ρεπορτάζ, που Τούρκος πρωθυπουργός επισκέπτεται αυτή την περιοχή της Κίνας.

Ο Ερντογάν θα καλέσει τους Ουϊγούρους «Τούρκους» να προάγουν την ανάπτυξη στην περιοχή τους και να επιδιώξουν την ενσωμάτωση στην κινέζικη κοινωνία, χωρίς να εγκαταλείψουν την κουλτούρα τους.

Στο Πεκίνο ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της χώρας και αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες που αφορούν τη συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας. Τέλος, όπως αναφέρει η zougla.gr, ο κ. Ερντογάν θα επισκεφθεί και την Σαγκάη, όπου θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες τους οποίους θα προτρέψει να επενδύσουν στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook