Μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις όλων των φορέων, μα και των δημοτών του Δήμου Γόρτυνας, σε περίπτωση που το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Αγία Βαρβάρα, εξήγγειλε ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, τονίζοντας παράλληλα πως η υπομονή των κατοίκων, που βλέπουν την εγκληματικότητα να οργιάζει και τις περιουσίες τους να λεηλατούνται, έχει πλέον εξαντληθεί.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Σχοιναράκης θα έχει μια τελευταία επαφή με την ηγεσία του Υπουργείου αλλά και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ κι αν όπως τόνισε, δεν λάβει έγγραφες δεσμεύσεις με χρονοδιαγράμματα, για την υλοποίηση του εν λόγο αιτήματος, τότε θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του Δήμου Γόρτυνας, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος κι ο χρόνος των κινητοποιήσεων.

«Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΑΤ στο Δήμο Γόρτυνας και δη στην Αγία Βαρβάρα. Όχι μόνο βιώνουμε καθημερινά κρούσματα εγκληματικότητας, αλλά παράλληλα δεν βλέπουμε απτά αποτελέσματα για την πάταξη του φαινομένου που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ΤΑΕ Μεσαράς και των ανδρών του ΑΤ Μοιρών, η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.

Είναι φανερό πως οι δυνάμεις της αστυνομίας που εδρεύουν στις Μοίρες και αστυνομεύουν τον Δήμο Φαιστού, δεν επαρκούν για την επαρκή αστυνόμευση και του Δήμου μας. Ευχαριστούμε τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, κ. Παραβολιδάκη αλλά και τον διοικητή των ΤΑΕ Μεσαράς  κ Πανταγάκη για την αύξηση των περιπολιών, όμως δυστυχώς αυτό δεν επαρκεί. Η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς κι οι πολίτες δικαίως διαμαρτύρονται και απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, βλέποντας τις περιουσίες τους να λεηλατούνται και τις ζωές τους να τίθενται σε κίνδυνο.

Πρέπει το Υπουργείο να μεριμνήσει για την άμεση ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Αγία Βαρβάρα, προκειμένου να υπάρξει αστυνόμευση στο Δήμο Γόρτυνας. Ο Δήμος ως γνωστό έχει παραχωρήσει δωρεάν χώρο στέγασης, οπότε δικαιολογίες δεν υπάρχουν» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης, που δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για την υπόθεση του 18χρονου από τις Ατσιπάδες που φέρεται να κακοποιήθηκε μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

«Υπάρχει μια καταγγελία που πλέον διερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές, για κακοποίηση ενός 18χρονου δημότης μας από άνδρες της αστυνομίας. Θα περιμένω το επίσημο πόρισμα της επίσημης έρευνας για να τοποθετηθώ επί του θέματος. Στην παρούσα φάση θέλω να στείλω τις ευχές μου στον νεαρό συνδημότη και στην οικογένεια του και να του ευχηθώ να επιστρέψει υγιής και δυνατός, το συντομότερο δυνατό, κοντά μας»