Κάλεσμα προς το συριακό καθεστώς να θέσει τέλος στην αιματοχυσία απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ\’ στο παραδοσιακό μήνυμα ειρήνης μετά τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ο ποντίφικας ευχήθηκε ο αναστημένος Χριστός να φέρει ελπίδα στη Μέση Ανατολή και πνεύμα συνεργασίας για το κοινό καλό.

Υπογράμμισε σε μία ιδιαίτερη αναφορά στη Συρία πως πρέπει να υπάρξει «τέλος στην αιματοχυσία και άμεση δέσμευση στο μονοπάτι του σεβασμού, του διαλόγου και της συμφιλίωσης, όπως ζητά η διεθνής κοινότητα».

Ο Βενέδικτος ΙΣτ\’ είχε αναφερθεί στη Συρία και στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Για το Μάλι της Βορείου Αφρικής, το οποίο έχει βυθιστεί σε αναταραχή μετά το πραξικόπημα, ο Πάπας ευχήθηκε «ο δοξασμένος Χριστός να φέρει ειρήνη και σταθερότητα».

Και για τη Νιγηρία, που πλήττεται από θρησκευτική και εθνικιστική βία, ο Πάπας εύχεται «η χαρά του Πάσχα να δώσει τη δύναμη που απαιτείται για την εκ νέου οικοδόμηση μίας κοινωνίας ειρηνικής και με σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία των πολιτών της».

Στην πλατεία μπροστά από την βασιλική του Αγίου Πέτρου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 100.000 πιστοί.

Ο Πάπας εμφανίστηκε καταβεβλημένος και το πασχαλινό μήνυμά του ήταν συντομότερο από άλλες φορές. Όπως συνηθίζεται έκλεισε με την ευχή «Χριστός ανέστη» σε 65 γλώσσες.

Κατά τη λειτουργία του Σαββάτου ο Βενέδικτος ΙΣτ\’ είχε τονίσει ότι «το σκοτάδι είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για την ανθρωπότητα».

* Όπως ανακοινώθηκε, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα επισκεφτεί το Λίβανο στις 14-16 Σεπτεμβρίου.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook