Δριμεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε όσα είπε στην πρώτη του ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στο Αιγάλεω. Ξεκίνησε έτσι και επισήμως την «προεκλογική περίοδο», οξύνοντας την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Ήλπιζα ότι τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, ο κ. Σαμαράς θα αποκτούσε αίσθηση της κατάστασης. Ότι θα μπορούσε να κινηθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας που αρμόζει στην οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας. Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα επαναλάμβανε την απειλή για συνεχείς διαλύσεις της Βουλής και αλλεπάλληλες εκλογές, δεν θα επαναλάμβανε δηλαδή την απειλή για διάλυση του κράτους και της οικονομίας», είπε ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι βάζει το δικό του προσωπικό και κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. «Τέτοιους πολιτικούς είχε δυστυχώς στη διαδρομή της Ιστορίας πολλούς η χώρα μας και για αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής», συνέχισε, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και κατηγορώντας τον για πολιτικό λόγο βγαλμένο από το βαθύ κομματικό παρελθόν.

Επιλέγοντας να απαντήσει ο ίδιος – και όχι το ΠΑΣΟΚ δια της εκπροσώπου Τύπου του Φώφης Γεννηματά – και μάλιστα σε κάμερα, ο κ. Βενιζέλος όξυνε την αντιπαράθεση, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον κ. Σαμαρά ότι επιχείρησε να οικειοποιηθεί την προσωπική επιτυχία του Λουκά Παπαδήμου και του ίδιου ως υπουργού Οικονομικών ολοκλήρωσης του PSI, ενώ κρυβόταν πίσω από τον ίδιο, όπως είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα της «σύρραξης» που θα ακολουθήσει κλιμακούμενη, όσο πλησιάζουν οι κάλπες. Ο κ. Βενιζέλος πάντως, δεν παρέλειψε να αντιτάξει τη δική του ρητορική για «στρατηγική της Αυτοδύναμης Ελλάδας», απευθύνοντας νέα πρόσκληση προσωπικά σε κάθε πολίτη να αγωνιστεί μαζί με το ΠΑΣΟΚ για να προστατευθούν οι θυσίες του λαού και να οδηγηθεί η χώρα στην οριστική υπέρβαση της κρίσης.

Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα όμως που το ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την επίθεσή του προς τη ΝΔ, δεν αποφεύγει νέο κύκλο εσωστρέφειας. Χθες, βγήκαν για άλλη μια φορά τα μαχαίρια στο εσωτερικό του κόμματος με αφορμή την δήλωση πρόθεσης του Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση να μην παραστεί στην ψηφοφορία επί της ρύθμισης Γιαννίτση για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Αυτή μάλιστα θα είναι η δεύτερη απουσία του από ψηφοφορία κυβερνητικού νομοσχεδίου, καθώς την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, που αφορούσε μεταξύ άλλων και στα ταξί.

Και ενώ ο κ.Ραγκούσης χαρακτήριζε «αποσπασματική» τη διάταξη, αντιπαραβάλλοντας το προσχέδιο νόμου που είναι έτοιμο από την εποχή που ήταν ο ίδιος υπουργός Εσωτερικών τον Μάιο του 2011, και αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα, η Ιπποκράτους αντέδρασε έντονα στην πρόθεσή του να μην παραβρεθεί στην ψηφοφορία. Έσπευσε μάλιστα να… θυμίσει ότι «ο κ. Ραγκούσης ήταν γραμματέας του κόμματος την περίοδο που αυτό εκτροχιάστηκε οικονομικά», ενώ πηγές της έκαναν λόγο και για «ωραία λόγια» που ναι μεν «χαϊδεύουν τα αυτιά» των πολιτών, σημειώνοντας όμως για τον υπουργό ότι δεν τοποθετείται επί της ουσίας για το πώς θα πάνε τα κόμματα στις εκλογές. «Με αδιαφανείς πόρους;», αναρωτιούνταν.

Σηκώνοντας το γάντι, συνεργάτες του Γιάννη Ραγκούση απάντησαν αργά χθες το βράδυ, ότι «κατά την περίοδο της δικής του θητείας, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα, καμία ανάμειξη στη διαχείριση των οικονομικών του κινήματος», θυμίζοντας από τη δική τους πλευρά ότι «δεν ελάμβανε καν γνώση των εσόδων και των εξόδων του». Χαρακτήριζαν λοιπόν «ανυπόστατη» την κατηγορία εις βάρος του για εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ τη διετία 2007-2009, σημειώνοντας πως «δεν τον αφορά έτσι κι αλλιώς στο παραμικρό».

Αυτά και πολλά ακόμα ζητήματα πάντως, αναμένεται να συζητηθούν σήμερα το μεσημέρι σε προγραμματισμένη συνάντηση του Γιάννη Ραγκούση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στο γραφείο του τελευταίου στη Βουλή. Εκεί, επισήμως θα συζητήσουν την προεκλογική στρατηγική του κόμματος, δεδομένου ότι ο κ.Ραγκούσης δεν μετέχει στην «ηγετική ομάδα» της Ιπποκράτους και δεν έχει καταθέσει την άποψή του. Δεν αποκλείεται όμως να συζητηθεί και η υποψηφιότητά του, ειδικά μετά την αποστροφή του λόγου του χθες ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε διαφορετική περίπτωση, ίσως τελικά και να μην τα βρουν…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook