Χωρίς να ικανοποιήσει και να πείσει τα περισσότερα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην διευρυμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακή Επιτροπής Ηρακλείου του κόμματος, αποχώρησε ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης.

Ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου, ήρθε στο Ηράκλειο μαζί με το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκο Ανδρουλάκη. Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση των τοπικών στελεχών γύρω από διαδικαστικά θέματα πριν τις επικείμενες εκλογές.

Όχι σε εκλογικά κέντρα- έρχεται ο Βενιζέλος

Όπως έγινε γνωστό το ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα δεν θα δημιουργήσει εκλογικά κέντρα, αναλογιζόμενο την οικονομική συγκυρία. Άρα ορμητήριο κατά τόπους θα αποτελέσουν οι Τοπικές Οργανώσεις και οι Νομαρχιακές Επιτροπές.

Όπως τονίστηκε το προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί το νησί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μια επίσκεψη που θα αποτελέσει την πρώτη άφιξη στην Κρήτη του Βαγγέλη Βενιζέλου με τη νέα του ιδιότητα.

«Σχεδόν έτοιμο το τοπικό ψηφοδέλτιο»

Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη αναφορά. Ο κος Σαλαγιάννης τόνισε πως η διαδικασία συνεχίζεται από την αρμόδια επιτροπή κεντρικά και αποτελέσματα θα υπάρξουν μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο το τοπικό ψηφοδέλτιο έχει κλείσει κατά 80%.

Βαγγελιώ Σχοιναράκη, Παντελής Τζωρτζάκης, Νίκος Ξυλούρης, Δέσποινα Συγγελάκη, Αντώνης Βγόντζας είναι μερικά απο τα ονόματα εκείνων που θα πλαισιώσουν τους τέσσερις βουλευτές στη λίστα του νομού Ηρακλείου.

Ερωτηματικό εξακολουθεί να αποτελεί η περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, αν επιλέξει δηλαδή να είναι υποψήφιος (χωρίς σταυρό) στο Ηράκλειο. Το σενάριο αυτό φαντάζει εφιαλτικό για τους υπόλοιπους υποψήφιους αφού θα χαθεί έτσι ακόμη μια έδρα, κάνοντας την είσοδο στη βουλή άπιαστο όνειρο σχεδόν για όλους.

Όσο αφορά στον Γιάννη Κουράκη από το περιβάλλον του προκύπτει οτι ο Δήμαρχος Ηρακλείου δεν θα είναι ανάμεσα στους υποψηφίους.

Αυστηρό μήνυμα Σαλαγιάννη

«Όποιοι στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια Βενιζέλου, είτε ως υποψήφιοι είτε με άλλους τρόπους θα έχουν θέση στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ» φέρεται να είπε ο Ν. Σαλαγιάννης στα τοπικά στελέχη , στέλνοντας μήνυμα σε εκείνους που λόγω των συνθηκών κρατούν αποστάσεις από τον προεκλογικό αγώνα και αρνούνται να πουν στις λίστες. Την ίδια ώρα ο Ηρακλειώτης Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε επιθετική στάση μέχρι τις εκλογές και ανάδειξη των ευθυνών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Μανώλης Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook