Την απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής των εκκαθαρισμένων οφειλών ΦΠΑ προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ύψους 900 εκατ. ευρώ, υποσχέθηκε τη Μ. Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κλάδου στο περιθώριο της εκδήλωσης για το νέο σύστημα ελέγχου εξαγωγών (ECS).

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, με το νέο σύστημα οι επιστροφές φόρου θα πραγματοποιούνται χωρίς έλεγχο για όλους όσους έχουν λαμβάνειν μικρά ποσά κάτω των 30.000 ευρώ, μετά τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου για όσους έχουν επιστροφές της τάξεως των 30.000-100.000 ευρώ, ενώ για ποσά επιστροφών άνω των 100.000 ευρώ η επιστροφή θα γίνεται μόνο μετά από φορολογικό έλεγχο.

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, εξέφρασε την ικανοποίησή της.

«Ανακούφιση προσφέρουν στους εξαγωγείς οι διευκρινήσεις που παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, για όσο το δυνατόν πιο άμεσες επιστροφές ΦΠΑ, τόσο των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, όσο και υπό το νέο σύστημα, με σαφή χρονοδιαγράμματα. Είναι, άλλωστε πάγια θέση των Ελλήνων Εξαγωγέων για αναπροσαρμογή του υφιστάμενου συστήματος, σε όρους πραγματικής οικονομίας και συνθηκών διεθνούς ανταγωνισμού» δήλωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook