Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α΄ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου από τη Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.
Για ζητήματα γύρω από τις εξαρτήσεις ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, του τμήματος Α1 με αφορμή το μάθημα «Ερευνητικές Εργασίες: Ουσίες και εξάρτηση».

Πιο συγκεκριμένα μετά από αίτημα του σχολείου και σε συνεννόηση με τον διευθυντή και τους καθηγητές, εξειδικευμένο προσωπικό της Μονάδας Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ πραγματοποίησαν τρεις συναντήσεις με το συγκεκριμένο τμήμα, που ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 5 Απριλίου.

Η ενημέρωση έγινε μέσα από βιωματικές ασκήσεις και αλληλεπίδραση με τους μαθητές. Τα παιδιά δούλεψαν σε μικρές ομάδες, θέματα που απασχολούν τους έφηβους (αυτοεκτίμηση, χτίσιμο ταυτότητας, πίεση από συνομηλίκους). Επίσης είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν γύρω από θέματα εξαρτήσεων που συναντούν οι νέοι τη σημερινή εποχή (χρήση ουσιών, τζόγο, διαδίκτυο, διατροφικές συνήθειες κ.α) και να ενημερωθούν για την αιτιολογία της εξάρτησης, τα στάδια και τους κινδύνους που επικρατούν.

Στόχος μέσα από τις συναντήσεις με τους μαθητές ήταν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο γύρω από τα θέματα των εξαρτήσεων. Μέσα από τη συζήτηση με το προσωπικό της Μονάδας Εφήβων, δόθηκε η ευκαιρία ν’ απαντηθούν απορίες τους και να αναζητηθούν δημιουργικοί διέξοδοι που μπορούν να βοηθήσουν ένα έφηβο σε μια δύσκολη φάση της ζωής του.

Αξίζει να αναφερθεί το ενδιαφέρον των μαθητών γύρω από τα θέματα αυτά καθώς και ο ενθουσιασμός που έδειχναν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των βιωματικών ασκήσεων, όπου συμμετείχαν ενεργά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook