Σημαντικές διακρίσεις, για την εξαιρετική τους ποιότητα, απέσπασαν τα ελαιόλαδα της Κρήτης, τα οποία συμμετείχαν στο Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας Πειραιά 6 έως 8 Απριλίου.

Στην κρητική αποστολή, έλαβε μέρος και το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, το οποίο εκπροσώπησε 22 ελαιόλαδα απ’ όλη την Κρήτη που συμμετείχαν στον 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ εσοδείας 2011- 2012.

Μεταξύ 84 δειγμάτων απ’ όλη την Ελλάδα τα Κρητικά ελαιόλαδα απέσπασαν τρία χρυσά, πέντε αργυρά και τέσσερα χάλκινα βραβεία στις κατηγορίες ελαφράς, μεσαίας και ισχυρής έντασης αντίστοιχα, εδραιώνοντας τη κυρίαρχη θέση τους μεταξύ των καλύτερων ελαιόλαδων σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που αφορούν στην Κρήτη, έχουν ως εξής:

Κατηγορία ΕΛΑΦΡΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΡΗΓΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ

ΑΡΓΥΡΟ

ΛΑΤΖΙΜΑΣ

 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΑΛΚΙΝΟ


Κατηγορία ΜΕΣΑΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΚΑΛΙΟΥΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΧΡΥΣΟ

AD EARTH FLAVORS VIOS

ΧΡΥΣΟ

ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ Ο.Ε. ΛΙΟΚΑΡΠΙ

ΧΡΥΣΟ

ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ Ε.Π.Ε. CRETAN MYTHOS

ΑΡΓΥΡΟ

ELEA CRETA Ε.Π.Ε.

ΑΡΓΥΡΟ

ΛΑΤΖΙΜΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΡΓΥΡΟ

ΤΡΙΚΟΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ELEONES ZAKROY

ΧΑΛΚΙΝΟ

Ι. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ – Π.Ο.Π. ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ

ΧΑΛΚΙΝΟ

ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

A.E. TOPLOU SITIA

ΧΑΛΚΙΝΟ

 

Κατηγορία ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε. PLORA – PRINCE OF CRETE

ΑΡΓΥΡΟΟ Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου κ. Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στο τριήμερο Φεστιβάλ και απένειμε μέρος των βραβείων στους διακριθέντες παραγωγούς, δήλωσε ότι «Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί για να κρατήσουμε την πρώτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου προσπαθεί με ποικίλες δράσεις να προβάλλει τα ευεργετικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά και το προσεχές διάστημα, εκτός των άλλων, θα διανείμει εκ νέου ενημερωτικά φυλλάδια σε ξένους επισκέπτες, τα οποία είναι τυπωμένα σε πέντε γλώσσες».