Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Ελληνες πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται τη Συρία εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην περιοχή και κάνει έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εφαρμόσουν άμεσα το σχέδιο Ανάν, με στόχο έως τις 12 Απριλίου να έχει επιτευχθεί πλήρης κατάπαυση του πυρός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στη Συρία όπου επικρατεί γενικευμένη ανασφάλεια και όπου η κατάσταση λαμβάνει διαστάσεις μείζονος ανθρωπιστικής κρίσης.

Παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις του, το καθεστώς εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα του συριακού λαού, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η βία και η καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειες του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, για επίτευξη εκεχειρίας και έναρξης ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των μερών, προκειμένου να δρομολογηθεί η απαραίτητη πολιτική διαδικασία που θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του συριακού λαού. Θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες επίτευξης ειρηνικής λύσης.

Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εφαρμόσουν άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις το σχέδιο Ανάν με στόχο έως τις 12 Απριλίου να έχει επιτευχθεί πλήρης κατάπαυση του πυρός.

Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν επί του εδάφους και της συνεχιζόμενης αιματοχυσίας, οι Έλληνες πολίτες ενθαρρύνονται, στο μέτρο του δυνατού, να αποφεύγουν τις επισκέψεις στη Συρία.

Όσοι βρίσκονται ήδη στη Συρία θα πρέπει να διατηρήσουν τακτική επικοινωνία με την ελληνική Πρεσβεία στη Δαμασκό, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook