Μία παιδική απροσεξία κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στον 13χρονο εγγονό του βασιλιά της Ισπανίας Juan Carlos, Felipe Juan Froilan.

Ο νεαρός πυροβολήθηκε από λάθος στο δεξί του πόδι, την ώρα που έκανε εξάσκηση σκοποβολής έξω από ένα σπίτι της οικογένείας του μαζί με τον πατέρα του, Jaime de Marichalar.

\"\"

Το περιστατικό για τον υιό της μεγαλύτερης κόρης του βασιλιά, Infanta Elena, συνέβη χτες το απόγευμα στην αυλή ενός σπιτιού της οικογένειας στην πόλη Σόρια.

Άμεσα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων, το νεαρό αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Santa Barbara της Σόρια, όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στην κλινική Κουιρόν της πρωτεύουσας για περαιτέρω θεραπεία.

«Τα παιδιά σε δοκιμάζουν καθημερινά» δήλωσε η μητέρα αμέσως μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο, όπου και τον επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του.

Σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο απαγορεύεται αυστηρά η επαφή με όπλα σε παιδιά κάτω των δεκατεσσάρων ετών. Το δικαστήριο δεν έχει ωστόσο ακόμη αποφανθεί για το εάν ο πατέρας θα τιμωρηθεί ή όχι για την εγκληματική αμέλειά του.

Το Μάρτιο του 1956 ο Juan Carlos είχε πυροβολήσει κατά λάθος τον 14χρονο αδερφό του, Alfonso.

\"\"
Ο αδικοχαμένος αδερφός του Juan Carlos, Alfonso.

\"\"
H Βασίλισσα Σοφία μαζί με τη μητέρα του 13χρονου βασίλισσα Ελένα της Ισπανίας έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε

\"\"
Ο πατέρας του Felipe Juan, Jaime de Marichalar.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook