Σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση βρίσκεται ο κλάδος των φαρμακαποθηκάριων της χώρας, όπως επισημαίνεται σε εξώδικο έγγραφο που απέστειλαν προς το υπουργείο Υγείας, εξαιτίας  πρόσφατης απόφασης του υπουργείου  με την οποία μειώνεται η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούν να διαθέτουν το στοκ των φαρμάκων τους.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) δηλώνει ότι ετοιμάζεται «να διεκδικήσει με ομαδικές αγωγές το ποσό της ζημίας του τόσο από την Ελληνική Πολιτεία, όσο και προσωπικά από τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο».

Το ντόμινο των αντιδράσεων του συγκεκριμένου κλάδου πυροδότησε το Δελτίο Τιμών φαρμάκων που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα. Στην συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Υγείας με την οποία μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων, προβλέπεται επίσης προθεσμία επτά  ημερολογιακών ημερών για τη διάθεση των αποθεμάτων των φαρμακαποθηκών.

«Λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας ουσιαστικά η προθεσμία αυτή συρρικνώνεται σε τρεις εργάσιμες ημέρες. Ο χρόνος αυτός μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί από εμάς, αφού δεν επαρκεί ούτε για την διάθεση του 3% των αποθεμάτων μας που σημειωτέον έχουν αγοραστεί από τις φαρμακοβιομηχανίες με τις παλαιές τιμές» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο εξώδικό τους οι εκπρόσωποι του ΠΣΦ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων καλεί  τον υπουργό Υγείας να επιμηκύνει την προθεσμία για την πώληση των αποθεμάτων ή να προβλέψει το σύστημα της διπλής τιμής για ένα μικρό χρονικό διάστημα και για τα συγκεκριμένα αποθέματα φαρμάκων, που έχουν αγοραστεί με τις παλαιές τιμές.

«Σε περίπτωση που δεν έχουμε άμεσα λύση στο συγκεκριμένο οξύτατο για εμάς πρόβλημα, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε την Κυριακή το βράδυ σε απογραφή αποζημιούμενων εμπορευμάτων μας και να διεκδικήσουμε με ομαδικές αγωγές το ποσό κατά το οποίο ζημιώθηκε η περιουσία μας» καταλήγουν οι ιδιοκτήτες των φαρμακαποθηκών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook