Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sony ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή 10.000 θέσεων απασχόλησης, που αντιστοιχούν στο 6% του εργατικού δυναμικού της, και ότι θα καταγράψει στον ισολογισμό της νέας χρήσης ζημιά ύψους 75 δισ. γιεν για την αναδιάρθρωσή της.

\”Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις δύσκολες αποφάσεις\”, δήλωσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Καζούο Χιράι.

Πριν περάσουν 15 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Χιράι περιέγραψε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Τόκιο τη στρατηγική για την αναζωογόνηση της Sony, η οποία θα βασιστεί στον τομέα των κινητών-τηλεφώνων, παιχνιδιών, φωτογραφικών μηχανών και καμερών-και στον ιατρικό τομέα.

Ο κ. Χιράι διπλασίασε στο ποσό – ρεκόρ των 6,4 δισ. δολαρίων την πρόβλεψη για τη ζημιά της Sony στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στο τέλος του περασμένου Μαρτίου, ενώ βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει ο κλάδος τηλεοράσεων της εταιρείας και να αποκαταστήσει τη φήμη της, η οποία επλήγη από τους ανταγωνιστές της, την αμερικανική Apple και την κορεατική Samsung.

Η Sony, όπως και οι άλλες μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες κατασκευής τηλεοράσεων Sharp και Panasonic, έχουν πληγεί από τη μείωση της ζήτησης, τον έντονο ανταγωνισμό και το ισχυρό γεν που κάνει λιγότερο ανταγωνιστικές τις εξαγωγές τους.

Το σύνολο των ζημιών που αναμένουν αυτές οι τρεις εταιρίες για το οικονομικό έτος που έκλεισε ανέρχονται σε 21 δις. δολάρια, περισσότερα από τη συνολική χρηματιστηριακή αξία της Sony.

Η αξία της Samsung είναι 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Sony, ενώ η αξία της Apple είναι τριάντα φορές μεγαλύτερη από αυτή της ιαπωνικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook