Την σύμβαση για την υλοποίηση του οδικού έργου για την ενδοχώρα του νομού υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για την κατασκευή του Συνδετήριου δρόμου των οδικών αξόνων «Ηράκλειο-Βιάννος» και «Χουδέτσι Πύργος» προϋπολογισμού 13.300.000 ευρώ.

Ανάδοχος είναι η εργοληπτική Κ/Ξ Δομική Κρήτης ΑΕ- Λατομική ΑΤΕ.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, «Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, και το επόμενο δίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει και να δώσει στην ενδοχώρα μεγαλύτερη οδική ασφάλεια, ένα σύγχρονο δρόμο, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής» .

«Η χρηματοδότηση του έργου που είναι εξασφαλισμένη θα τονώσει την οικονομία της Κρήτης δίνοντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας».

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης εκτός των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Ρούσσος Κυπριωτάκης.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο και πιστεύουμε ότι θα τηρηθούν και τα χρονοδιαγράμματα , καθώς οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι από το ΕΣΠΑ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ο Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Ρούσσος Κυπριωτάκης επεσήμανε ότι «το συγκεκριμένο οδικό έργο θα αποσυμφορήσει συγκοινωνιακά τα χωριά της ευρύτερης περιοχής».